Με βασικό πελάτη τον όμιλο MIG, για λογαριασμό του οποίου θα δημιουργηθεί ένα ιδιωτικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, ξεκινάει η συνεργασία των τριών ομίλων, μέσω της οποίας αναμένεται να δημιουργηθούν ICT - play προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Με τον όρο ICT – play, o Σωκράτης Κομινάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Ελλάς προσδιόρισε ένα πακέτο υπηρεσιών σύγκλισης πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, οι οποίες προσφέρονται είτε στην έδρα του πελάτη είτε στη μορφή SaaS.

Στόχος των προϊόντων αυτών είναι περίπου 900.000 ελληνικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. Η πώληση και η υποστήριξη των νέων προϊόντων σύγκλισης θα γίνει από την SingularLogic και μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και υποστήριξής της που αριθμεί περισσότερους από 500 εξειδικευμένους συνεργάτες.

Στόχος της συνεργασίας είναι και οι πελάτες λιανικής, καθώς το δίκτυο των τριών ομίλων αριθμεί περισσότερα από 1.800 καταστήματα.

Στον τραπεζικό τομέα, τα προϊόντα που άμεσα θα διατεθούν στους καταναλωτές ως αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι: 
– προσφορά προϊόντων της Wind Ελλάς (κινητή και σταθερή τηλεφωνία) μαζί με προϊόντα της MPB,
– δυνατότητα πρόσβασης των συνδρομητών της Wind Ελλάς στο web banking της MPB μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου τα 53 καταστήματα Ράδιο Κορασίδης θα διαθέτουν την πλήρη γκάμα υπηρεσιών της Wind στην κινητή τηλεφωνία, καθώς και τα προϊόντα της Tellas για σταθερή τηλεφωνία και γρήγορο Internet. Αντιστοίχως σε 70 καταστήματα της Wind θα τοποθετηθούν ATM της MRB, για τη διευκόλυνση των πελατών. Τέλος, σε περιοχές που απαιτείται η Wind θα χρησιμοποιήσει οικήματα των δύο άλλων ομίλων προκειμένου να τοποθετήσει κεραίες κινητής τηλεφωνίας, βελτιώνοντας έτσι το δίκτυο της.

Η συνεργασία των τριών ομίλων δεν αποκτά κάποια νέα νομική μορφή, ενώ σύμφωνα με τον Γιάννη Καρακαδά, Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο της MIG, θα δημιουργηθεί μια διοικητική διαστρωμάτωση που θα ασχοληθεί dedicated με τις νέες δραστηριότητες. Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα στελέχη που θα στελεχώσουν αυτές τις διοικητικές θέσεις.