Η ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα και την Κύπρο και, παράλληλα, η προσπάθεια να αναδειχθούν οι δυνατότητες του συστήματος διανομής και πώλησης στις δυο χώρες, ώστε να κερδηθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων χρόνων, σε μια εποχή κατά την οποία ψηφιακός μετασχηματισμός και κυβερνοασφάλεια αναγκαστικά συμπορεύονται, είναι ο στόχος της Kaspersky, μιας από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες ψηφιακής ασφάλειας.

Αυτό υποστηρίχθηκε σ’ όλους τους τόνους, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα, με την παρουσία 70 και πλέον στελεχών της αγοράς, μεταξύ των οποίων συνεργάτες και διανομείς της εταιρείας, εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων Πληροφορικής, ρυθμιστικών αρχών, αλλά και ΜΜΕ.

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση-απαρχή μιας νέας περιόδου, κατά την οποία η Kaspersky φιλοδοξεί να φέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της πιο κοντά στους Έλληνες χρήστες, ήταν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του ΟΠΑ, Διομήδης Σπινέλλης, και η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, Γιώτα Παπαρίδου.

Ο Γ. Γεωργαντάς καλωσόρισε την Kaspersky των 400 εκατ. χρηστών (που δεν είχε ως τώρα φυσική παρουσία στη χώρα), ευχήθηκε να ακολουθήσουν το παράδειγμά της κι άλλες μεγάλες εταιρείες και έκανε μια ευρύτερη ενημέρωση για τα σχέδια της κυβέρνησης, όσον αφορά στην πορεία της Ελλάδας προς την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Ο Miroslav Koren, Γενικός Διευθυντής της Kaspersky για τη ΝΑ Ευρώπη, παρουσίασε τους συνεργάτες του και επεσήμανε πως η εταιρεία έχει σημαντικές βλέψεις για την ελληνική αγορά, καθώς «ως ώριμη και ανεπτυγμένη στον τομέα της Πληροφορικής, αποτελεί σημαντικό μέρος της μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής μας στρατηγικής.

Πιστεύουμε ότι έχουμε το σωστό σύνολο προϊόντων και υπηρεσιών, που μπορούν να διασφαλίσουν την κυβερνοασφάλεια ιδιωτών και εταιρικών χρηστών κάθε μεγέθους σε Ελλάδα και Κύπρο, ώστε να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε την αποστολή μας για την οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου κόσμου». Για να απαντήσει ο κ. Σφακιανάκης, δηλώνοντας πως «Μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίσει το γεγονός ότι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες κυβερνοασφάλειας βλέπει ευκαιρίες στην Ελλάδα και ενισχύει δυναμικά την παρουσία της…».

Από την πλευρά του, ο κ. Σπινέλλης, ανέφερε ότι «οι τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της κυβερνοασφάλειας σε συνδυασμό με την εκθετική εξάπλωση του διαδικτύου και την κακόβουλη δράση εγκληματικών οργανώσεων αλλά και κρατικών οντοτήτων, έχουν δημιουργήσει περιβάλλον ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων.

Για τη θωράκισή τους απαιτείται έρευνα και τεχνογνωσία από εξειδικευμένες εταιρείες, όπως η Kaspersky», για να συμπληρώσει η Γ. Παπαρίδου πως «η παρουσία της επιβεβαιώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές και δυνατότητες του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Σ’ αυτή την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της καινοτομίας πιστεύουμε στο ΣΕΠΕ, τοποθετώντας τη βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας ως στρατηγικό πυλώνα για την οικονομία και τη χώρα».

Βασίλης Βλάχος: «Θα επενδύσουμε σ’ όλα τα Βαλκάνια και ειδικά στην Ελλάδα»
Ο Channel Manager της Kaspersky Ελλάδας & Κύπρου, Βασίλης Βλάχος, εξέφρασε εν κατακλείδι την ικανοποίησή του για τη σημαντική ανταπόκριση στην εκδήλωση, προσθέτοντας (κατ’ ιδίαν, πλέον, στο NetFAX) πως «η εταιρεία θα επενδύσει σ’ όλα τα Βαλκάνια και ειδικά στην Ελλάδα, σε ανθρώπους αλλά και εμπορική υποστήριξη, με μεγάλα κίνητρα για διανομή και δίκτυο. Με δεδομένο ότι η εικόνα της Kaspersky στην Ελλάδα χρειάζεται ανανέωση, οι επενδύσεις θα αυξάνουν αναλόγως της πορείας, όπως και το προσωπικό (τέσσερα άτομα, μέσα στον επόμενο χρόνο) με στόχο την ανανέωση της εικόνας της εταιρείας, την επανάκτηση πελατών, την τοπική τιμολόγηση και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους». 

Τέλος, στο NetFAX μίλησε και ο κ. Σφακιανάκης, που τόνισε πως «σήμερα είδα κάτι να ανατέλλει στη χώρα μου», συσχετίζοντας την ουσιαστική άφιξη της Kaspersky στην Ελλάδα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την πάταξη της γραφειοκρατίας, «μήνυμα που είναι πολύ θετικό για εμάς»…