Στις 1.000 εταιρείες της Ευρώπης με τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη για το 2010 ανεξαρτήτως κλάδου συγκαταλέγεται η MLS, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «The 2011 EU Industrial R&D Investment Scoreboard».

Η εταιρεία, η οποία βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη χιλιάδα του R&D Investment Scoreboard εντείνει το 2011 τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών στον τομέα της πλοήγησης και της κινητής τηλεφωνίας, που θα απευθύνονται στη διεθνή αγορά. Στην παρούσα φάση υλοποιεί business plan συνολικού προϋπολογισμού 3,71 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004. Επιπλέον, πρόσφατα εντάχθηκαν δυο νέα έργα της εταιρείας, συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013(ΕΠΑΝ ΙΙ).

Παράλληλα, η MLS έχει σε εξέλιξη τα σχέδια της για την είσοδο σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού. Ήδη εισήλθε στις αγορές της Τουρκίας και της Χιλής με όπλο το καινοτόμο σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση φωνής MLS Destinator Talk&Drive.