Ο κύκλος εργασιών της MLS το 2018 ανήλθε σε 20,9 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη, μετά από φόρους, να ανέρχονται σε 1,6 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5,3 εκατ. ευρώ το 2018 (έναντι 5,6 εκατ. ευρώ πέρυσι). Η MLS επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό με έμφαση στις αγορές των Βαλκανίων  (καταρχήν στη Σερβία, στην Κύπρο και τη Βουλγαρία) προσαρμόζοντας τις προϊοντικές κατηγορίες MLS Easy, smartphones και tablets στην τοπική γλώσσα της εκάστοτε χώρας.

Παράλληλα, η MLS ανακοίνωσε την ολοκλήρωση τής νέας ευρωπαϊκής πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης φωνής (European MAIC), την οποία προετοίμαζε τα τελευταία 2,5 χρόνια και αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο project που έχει υλοποιήσει η εταιρεία στην 30ετή ιστορία της (ακολουθώντας το παράδειγμα της Alexa της Amazon).

Η ευρωπαία MAIC αναπτύσσεται σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες, προσαρμοσμένη στην κουλτούρα, τη μουσική, τον πολιτισμό,  τις συνήθειες και τις παραδόσεις της εκάστοτε χώρας. Η νέα πλατφόρμα τοποθετεί την MLS, ίσως στον πιο «καυτό»  χώρο της τεχνολογίας που πιθανότατα, τα επόμενα χρόνια, θα αλλάξει δραστικά και προς το καλύτερο την καθημερινότητα όλων μας.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MLS, Γιάννης Καματάκης δήλωσε : «Η MLS εισέρχεται, εκ νέου, σε μία νέα φάση ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Ως εκ τούτου, την τριετία 2019-2021 αναμένουμε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, με τις πωλήσεις από ξένες αγορές να αποτελούν διψήφιο ποσοστό επί των συνολικών».