Η MLS ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης φωνής MAIC στη βουλγαρική γλώσσα και την κυκλοφορία της στη βουλγαρική αγορά.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Innovo BG Ltd (διανομέας της MLS στη Βουλγαρία), η MAIC τοποθετήθηκε στην αλυσίδα Technopolis BG EAD (τη μεγαλύτερη στη Βουλγαρία), ενώ γίνονται επαφές και με τους τοπικούς παρόχους Telenor Bulgaria και Α1 Bulgaria. Οι Βούλγαροι έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη δική τους βουλγαρική MAIC, επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο μοντέλα επιτραπέζιας συσκευής (Smart Display), που διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη, τη μεγάλη MAIC (στα 199 ευρώ) και τη MAIC mini (στα 149 ευρώ).

Σημειώνεται ότι με τη λειτουργία Smarthome η MAIC  μπορεί να διαχειριστεί τις έξυπνες λάμπες και πρίζες, σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού και κατ’ επέκταση τις οικιακές συσκευές που είναι συνδεμένες σε αυτές. Ακόμη, η MAIC παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών και ταινιών στο Netflix και δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων φωνητικά, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον που μπορούν να διαχειριστούν εύκολα ακόμα και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Αναβαθμίζεται αυτόματα και εμπλουτίζεται με νέες δεξιότητες και ευφυΐα. Στα άμεσα σχέδια της MLS, προσβλέποντας στην αγορά του Black Friday και των Χριστουγέννων, είναι η κυκλοφορία μίας ακόμη συσκευής Smart Speaker (αυτή τη φορά χωρίς οθόνη) που θα είναι πολύ οικονομική. Επίσης, το τμήμα R&D της εταιρείας ολοκληρώνει σύντομα την προσαρμογή της νέας πλατφόρμας η οποία εξελίσσεται σε ένα ενοποιημένο ψηφιακό οικοσύστημα ώστε να λειτουργεί σε οποιαδήποτε Android συσκευή (smartphones, tablets, smartwatches, wearables, Android Things, Android TV, ακόμα και σε αυτοκίνητα με λειτουργικό Android).