Και επίσημα διατίθεται πλέον από την MLS η νέα γενιά της ευρωπαϊκής πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης φωνής MAIC (MLS Artificial Intelligence Center), που αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο project που έχει υλοποιήσει η εταιρεία στην 29ετη ιστορία της.

Η πλατφόρμα, μετά από μια περίοδο prelaunch, λανσάρεται επίσημα στα ελληνικά, στην ελληνική και την κυπριακή αγορά ταυτόχρονα, ενώ θα λανσαριστεί εντός του 2019 σε 7 ακόμα ευρωπαϊκές γλώσσες και αγορές. Ανάμεσα στις δυνατότητες της MAIC είναι να παίζει μουσική, να βρίσκει ραδιοφωνικούς σταθμούς, να αναπαράγει βίντεο, να ενημερώνει για τον καιρό, να δείχνει τις ειδήσεις, να κρατά υπενθυμίσεις. Επιπλέον, με τη λειτουργία Smarthome η εταιρεία φιλοδοξεί να εισέλθει στην αναπτυσσόμενη αγορά του «έξυπνου σπιτιού» και να αναδειχτεί σε έναν από τους σημαντικούς «παίχτες» της συγκεκριμένης αγοράς.

Ακόμα, παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων φωνητικά, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον. Η νέα πλατφόρμα έρχεται ενσωματωμένη σε μια καινούρια κατηγορία επιτραπέζιας οικιακής συσκευής με οθόνη (Smart Display) και δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής ποιότητας. Η MAIC λειτουργεί εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα και WiFi, και διατίθεται στα καταστήματα προϊόντων τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας.

Σε ότι αφορά στην τιμή, η MAIC διατίθεται σε 2 εκδόσεις: την «κανονική» με κόστος 249 ευρώ, και τη «μικρή», που διαθέτει τις ίδιες δυνατότητες με την «κανονική» αλλά έχει μικρότερη οθόνη, και κοστίζει 179 ευρώ, ενώ θα προηγηθεί μία περίοδος προσφοράς όπου θα κοστίζει 149 ευρώ. Όπως ανέφεραν τα στελέχη της MLS, ανάμεσα στους στόχους της εταιρείας είναι να πετύχει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλα τα «βασικά» μεγέθη της μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, να πετύχει διψήφιο ποσοστό αύξησης εξαγωγών μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ στο άμεσο μέλλον θα κυκλοφορήσει μία ακόμα συσκευή με τη μορφή «BOX» που θα μπορεί να συνδέεται και με την τηλεφωνική γραμμή.