Ο κύκλος εργασιών της MLS Innovation το πρώτο εξάμηνο του 2019 ανήλθε σε 10,65 εκατ. ευρώ (έναντι 10,54 εκατ. ευρώ πέρυσι) με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 1,12 εκατ. ευρώ (έναντι 1,32 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018).

Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 0,82 εκατ. ευρώ (έναντι 1,48 εκατ. ευρώ πέρυσι) ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 3,43 εκατ. ευρώ (έναντι 3,24 εκατ. ευρώ πέρυσι). Οι εκλογές, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, επηρέασαν αρνητικά την ελληνική αγορά τόσο των tablets όσο και των smartphones.

Οι απώλειες υπερκαλύφθηκαν από τις πωλήσεις σε Κύπρο και Βαλκάνια. Παρότι στην Αμερική και στην Κίνα η διείσδυση των smart speakers/displays έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, η Ευρώπη (με εξαίρεση την Αγγλία) βρίσκεται στο ξεκίνημα. Η MLS είναι έτοιμη να αξιοποιήσει την ανάπτυξη της αγοράς των smart speakers/displays.

Η εταιρεία σημειώνει, επίσης, ότι η νέα πλατφόρμα αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης MAIC θα αξιοποιηθεί και με άλλους τρόπους: Συμμετοχή σε μεγάλου ύψους ερευνητικά έργα, προσαρμογή της πλατφόρμας σε όλα τα Android smartphones και tablets της εταιρείας, αλλά και δυνατότητα χρήσης της πλατφόρμας από όλους τους κατόχους Android συσκευών τόσο στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σερβία, τη Βουλγαρία όσο και σε χώρες που θα ακολουθήσουν.