Σε μια εορταστική βραδιά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στο Anais Club η τελετή απονομής των Mobile Excellence Awards 2018 powered by DIS, των βραβείων που συνδιοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά η BOUSSIAS και το Εργαστήριο “ELTRUN” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η φετινή τελετή που συνέπεσε με τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η παρουσίαση της πρώτης συσκευής κινητού GSM που κυκλοφόρησε το 1991 από τη συλλογή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ. Την βραδιά που ανέδειξε και επιβράβευσε τις πιο καινοτόμες εφαρμογές και τις βέλτιστες πρακτικές σε όλο το φάσμα του Mobile Business παρακολούθησαν πάνω από 300 άτομα, διακεκριμένοι εκπρόσωποι του κλάδου. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης βραβεύθηκαν επιχειρήσεις όλων των κλάδων για τις mobile εφαρμογές που αναβαθμίζουν τη λειτουργία τους, το marketing και την εμπειρία που προσφέρουν στους πελάτες τους, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και εταιρείες κινητών εφαρμογών.

Οι τάσεις της αγοράς mobile
Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Δουκίδης ανέδειξε στον χαιρετισμό του τις 5 τάσεις που προέκυψαν από τα φετινά βραβεία:

  ι) χρήση του κινητού σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας
  ιι) χρήση του κινητού σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής του πελάτη
  ιιι) mobile εφαρμογές που σχετίζονται με όλες τις βασικές λειτουργίες μιας επιχείρησης
  iv) καινοτομία στη σχεδίαση και ανάπτυξη των υπηρεσιών και εφαρμογών και
  v) αύξηση των εφαρμογών για μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου.

Δηλώσεις

Ο θεσμός των Mobile Excellence Awards ‘18 powered by DIS δίνει το στίγμα της εποχής. Το mobility έχει στρατηγική σημασία σήμερα για όλους, τις εταιρείες, το Δημόσιο, τις χώρες. Για την DIS είναι στρατηγική επιλογή ο χώρος του mobility, αλλά και ο χώρος του cloud. Φτιάχνουμε εφαρμογές σε cloud και σε cross platforms για θέλουμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα στην επιχείρηση και σε κάθε εργαζόμενό της να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές του από οποιαδήποτε συσκευή, από όπου και αν βρίσκεται και γι’ αυτό ονομάσαμε τις δικές μας εφαρμογές mobility ως iAnywhere. Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα iAnywhere στην εταιρεία μου που έχει βγάλει πολύ καινοτόμες ιδέες και πρωτοπορεί σήμερα στον επιχειρησιακό στίβο και να σας συγχαρώ όλους που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο με πάθος

  Παναγιώτης Κυριακόπουλος
  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, DIS

H σημερινή γιορτή αποτελεί επιβράβευση της καινοτομίας. Πίσω από την καινοτομία, ωστόσο, βρίσκονται οι άνθρωποι. Βρίσκονται όσοι έχουν δουλέψει γι’ αυτό, όσοι έχουν βάλει το μυαλό τους κι έχουν στύψει το ταλέντο τους για να μας παρέχουν όλες αυτές τις εφαρμογές που έχουν κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο δημιουργική, πιο όμορφη. Η φιλοσοφία της εταιρείας μας, της Warply, είναι ότι θέλουμε να επιβραβεύουμε πάντα τους ανθρώπους και να τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Και γι’ αυτό σήμερα αποφασίσαμε και είμαστε χρυσός χορηγός των βραβείων. Ευχαριστώ θερμά την BOUSSIAS, αλλά και όσους πήρατε μέρος και ενισχύετε το θεσμό κάθε χρόνο.

  Μαρία Πάτση
  General Manager, Warply

Χαιρετισμός
«Με οδικό χάρτη την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική 2016-2021, ξεκλειδώνουμε τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας μας και προχωρούμε με έντονους ρυθμούς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Γνωρίζουμε ότι έως χώρα βρισκόμαστε αρκετά χαμηλά στους δείκτες DESI, σχετικά με τη χρήση των νέων εφαρμογών από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, σχετικά με τη διείσδυση της ευρυζωνικότητας. Και προβαίνουμε σε βελτιστοποιήσεις μέσα από στοχευμένες δράσεις, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, μέσω δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 4 δισ. Ευρώ εντός τετραετίας και η είσοδος της χώρας στο χάρτη των δικτύων 5ης γενιάς, χάρη στην πολύ καλή συνεργασία με τους παρόχους και την τοπική αυτοδιοίκηση. Εντός του έτους θα ξεκινήσει η υλοποίηση της mobile στρατηγικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (m-government), που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης, αξιοποιώντας τη διείσδυση των κινητών στην καθημερινότητα μας».

  Γιώργος Φλωρέντης
  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Δηλώσεις βραβευθέντων με τιμητικό βραβείο
Τα τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν σε στελέχη που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ενώ βραβεύτηκε, επίσης, η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας και οι δράσεις που συνεισφέρουν στην κοινωνική προσφορά του κλάδου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοργάνωση και την κριτική επιτροπή για την τιμητική βράβευση. Στο πρόσωπό μου σήμερα βραβεύεται όλος ο οργανισμός, οι εργαζόμενοι και πάνω απ’ όλα οι εθελοντές οι οποίοι στηρίζουν τις δράσεις μας και την προσπάθεια μας για την ασφάλεια στη θάλασσα, ώστε να μειώσουμε τους πνιγμούς και τα ατυχήματα που συμβαίνουν κάθε χρόνο στη χώρα μας. Η εφαρμογή που έχουμε αναπτύξει περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να απολαύσετε με ασφάλεια όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες».

  Δρ. Παναγιώτης Πασχαλάκης
  Δημιουργός του SafeWaterSports app.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και την BOUSSIAS για τη βράβευση. Μετά από δέκα χρόνια που έχω αποσυρθεί από τα επαγγελματικά, βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σε τόσους νέους. Νιώθω αισιόδοξος για την επόμενη γενιά. Η Cosmote ήταν ένα μοναδικό παράδειγμα για τη χώρα μας, μια εταιρεία του δημόσιου τομέα που κατάφερε να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να ανταγωνισθεί μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες με εμπειρίες που εμείς δεν είχαμε, προστατεύοντας το προσωπικό της και εμπνέοντας το».

  Νίκος Μανασής
  τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος COSMOTE

«Η τεχνολογία μας μπορεί να ακουστεί σήμερα σε όλες τις συσκευές της Samsung. H διεθνής πορεία μας ξεκίνησε το 2014 με τη συμμετοχή μας – με την υποστήριξη του ΣΕΚΕΕ – στο MWC της Βαρκελώνης. Σήμερα, μετά την εξαγορά μας, αποτελούμε πλέον ένα τεχνολογικό τμήμα της Samsung παγκοσμίως, αλλά με έδρα στην Ελλάδα. Το επόμενο στοίχημα είναι να μετατρέψουμε την εταιρεία μας σε ερευνητικό κέντρο (R&D) της Samsung σε τεχνολογίες text-to-speech και τεχνητής νοημοσύνης, με κέντρο την Ελλάδα».

  Αιμίλιος Χαλαμανδάρης
  Συνιδρυτής και CEO innoetics

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή για την ιδιαίτερα τιμητική βράβευση η οποία καταλαβαίνω ότι αντανακλά στην προσφορά μου για 12 συναπτά έτη στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Αν ήθελα να αναφερθώ στις περιπτώσεις που άσκησα επιρροή στον χώρο θα επικεντρωνόμουν στα εξής δύο: Στον εμπορικό «αέρα» και τον «αέρα» του marketing που ήρθε σε αυτές τις εταιρείες το 2000, καθώς ήμουν από τα πρώτα στελέχη προερχόμενα από τα καταναλωτικά προϊόντα, που μεταπήδησαν σε μια εταιρεία αμιγώς τεχνολογική. To δεύτερο γεγονός ήταν το management buy-out της TIM Hellas, από τα επενδυτικά κεφάλαια TPG και APAX. Ήταν ένα γεγονός, το οποίο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, έδωσε τη δυνατότητα στη διοικητική ομάδα μιας εταιρείας να επενδύσει προσωπικά κεφάλαια, αντιμετωπίζοντας την εταιρεία στην οποία εργάζονταν ως δική τους».

  Σωκράτης Κομινάκης
  τ. Πρόεδρος και ∆ιευθύνων Σύµβουλος Wind

GRAND AWARDS
Στην κορύφωση της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τα Grand Awards, στις εταιρείες που συγκέντρωσαν τέσσερα ή περισσότερα βραβεία συνολικά, δύο εκ των οποίων ήταν Gold. Οι εταιρείες που τα έλαβαν είναι οι: Alpha Bank, Threenitas, Vodafone και Wind.

  Συνεργαζόμενος φορέας της διοργάνωσης ήταν ο ΣΕΚΕΕ, ενώ τα βραβεία υποστηρίζονταν και από τους ακόλουθους φορείς: ΕΕΚΤ , ΣΕΠΕ, ΕΙΜ, ΕΙΠ και Hellenic CIO Forum της ΕΕΔΕ, GRECA και EΜηΠΕΕ.
  Χορηγός τίτλου της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία DIS, χρυσός χορηγός η Warply, υποστηρικτές η Leap και η Mad in Media και χορηγός venue το Anais Club.