Σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 στο Anais Club στη Βαρυμπόμπη η τελετή απονομής των Mobile Excellence Awards 2019, των επιχειρηματικών βραβείων που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά η BOUSSIAS, με την υποστήριξη του ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της ΕΕΚΤ, του ΣΕΚΕΕ, του ΣΕΠΕ, του GRECA, του ΕΙΠ και του Hellenic CIO Forum της ΕΕΔΕ.

Στην τελετή, στην οποία συμμετείχαν ενεργά 280 στελέχη της αγοράς, βραβεύθηκαν και φέτος οι βέλτιστές πρακτικές και τα πιο καινοτόμα mobile apps και projects της χρονιάς. Στη φετινή διοργάνωση κατεγράφη ρεκόρ συμμετοχής, αφού κατατέθηκαν 40% περισσότερες υποψηφιότητες σε σχέση με πέρυσι.

Γιώργος Δουκίδης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής
Στον εισαγωγικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, Καθηγητής Γιώργος Δουκίδης ανέφερε τις πέντε τάσεις που αναδείχθηκαν φέτος: Το mobile βρίσκεται στην καρδιά της πελατοκεντρικότητας, αποτελεί βασικό εργαλείο του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, ενώ σχετίζεται στενά και υποστηρίζει θέματα κοινωνικής ευθύνης. Επιπλέον, τόνισε ότι μέσα από τα βραβεία αναδείχθηκε η σύγχρονη μεθοδολογία στην ανάπτυξη των mobile εφαρμογών και η χρήση του IoT στην πράξη.

Τιμητικά βραβεια
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή των τριών τιμητικών βραβείων.

Το πρώτο απονεμήθηκε στον Γιώργο Ιωαννίδη, ηγετική φυσιογνωμία του χώρου των τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΟΤΕΝΕΤ, της RomTelecom και Πρόεδρος ΔΣ της Azerfon.

Το δεύτερο απονεμήθηκε στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου που έχει μετατρέψει την πόλη του σε δήμο-πρότυπο ψηφιακής ανάπτυξης, υλοποιώντας καινοτόμα έργα όπως το λεωφορείο χωρίς οδηγό που κυκλοφορεί στο κέντρο της πόλης, τα e-ΚΕΠ, οι εφαρμογές Smart Parking, Smart Lighting, Smart Farming και η εφαρμογή Trikala Check App.

Το τρίτο τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στους μαθητές του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, οι οποίοι, σε συνεργασία με το τμήμα Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δημιουργήσαν την καινοτόμο εικονική επιχείρηση «Ant», στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece.

Γιώργος Ιωαννίδης
«Στα 44 χρόνια της καριέρας μου γνώρισα τεχνολογίες περίπου 100 ετών στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Έχω ζήσει, την εποχή που ο ΟΤΕ είχε 2 εκατομμύρια εκκρεμείς αιτήσεις και για να αποκτήσει κανείς τηλέφωνο έπρεπε να περιμένει 10 χρόνια. Με την επανάσταση της κινητής τηλεφωνίας, όλα αυτά αλλάξαν. Νιώθω εξαιρετικά τυχερός για τις στιγμές που πέρασα δημιουργώντας κάτι τόσο καινούργιο».

Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων
«Η τεχνολογία με συναρπάζει. Εμείς όλοι, η βιομηχανία της Πληροφορικής, μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και να το κάνουμε τώρα! Να ψηφιοποιήσουμε, να απλοποιήσουμε διαδικασίες προς οφελος του πολίτη, να δείξουμε πως υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα».

Ιωάννα Αραμπατζή, Αλίκη Μαρτίνη – εκπρόσωποι μαθητών Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων
«Η Ant είναι μια εφαρμογή που δουλεύει όπως το μερμήγκι, με υπομονή και μεθοδικότητα, βοηθώντας τον χρήστη να εντοπίζει και να αγοράζει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν, από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα, στην χαμηλότερη τιμή. Το μάθημα της επιχειρηματικότητας αποτέλεσε μια ιδανική ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε το ταλέντο μας στο επιχειρείν, καθώς και να γνωρίσουμε βιωματικά τον κόσμο αυτό»

GRAND AWARDS
Μεγάλοι νικητές της βραδιάς που απέσπασαν τα Grand Awards ήταν οι: Vodafone, με συνολικά τέσσερα βραβεία, η Cosmote που κέρδισε έξι βραβεία, η Warply που κέρδισε εφτά βραβεία και η ATCOM που απέσπασε συνολικά εννέα βραβεία.

Χάιδω Ηλιοπούλου, Head of Brand, Marketing Communications, Media and Insights, Vodafone Greece
«Σκοπός μας στη Vodafone είναι να αναπτύσσουμε καινοτόμες εφαρμογές και προϊόντα για ένα καλύτερο μέλλον, για έναν πιο δίκαιο ψηφιακό κόσμο, προσιτό σε όλους. Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην επιτροπή αξιολόγησης για την αναγνώριση».

Μαρία Πάτση, General Manager, Warply
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή μας βράβευση, είναι το πρώτο Grand Award που κερδίζουμε και δείχνει την πολύ μεγάλη ανάπτυξη του mobile στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε πολύ τους κριτές που μας επέλεξαν, αλλά και την BOUSSIAS».

Σταματέλα Παργηνού, Section Manager, Mobile apps, Cosmote
«To Grand Award είμαι για εμάς μια τεράστια επιτυχία. Καταφέρνουμε να κάνουμε πραγματικότητα, σιγά-σιγά, έναν καλύτερο κόσμο για όλους – ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ όμως, και για αυτό η προσπάθεια θα είναι μεγάλη και στη συνέχεια».

Γιώργος Καρδαμπίκης, Account Director, ATCOM
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ την διοργάνωση που ανταμείβει, και πρακτικά πάει ένα βήμα πιο πέρα τον κόσμο του Mobile. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες που μας δίνουν το δικαίωμα και την αξία να τους πάμε και εμείς ένα βήμα πιο μπροστά».

ΚΟΡΥΦΑΙΑ GOLD AWARDS
Συγκινητική στιγμή της τελετής αποτέλεσε η απονομή των κορυφαίων Gold βραβείων, που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία, σε δύο έργα με κοινωνική συνεισφορά: Στην εφαρμογή MyAlma της SimpleΑpps, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και στο «Smart Parking for Disabled», το σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Θέσεων Στάθμευσης για ΑμεΑ, που ανέπτυξε η Cosmote, στο Δήμο Χανίων.

Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος, «Άλμα Ζωής»
«Αξιοποιήσαμε την ολοένα αυξανόμενη παρουσία της τεχνολογίας παρέχοντας ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο μαστού. Μέσα από την εφαρμογή MyAlma κάθε γυναίκα έχει στο χέρι της ενημέρωση, συμβουλές για τη διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων της και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της».

Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί καταφέρνουμε μέσα από τη συνεργασία με την Cosmote και με την προσπάθεια των ανθρώπων που εργάζονται στο Δήμο, να αποδείξουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει εργαλεία που λύνουν τις ανισότητες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα».

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΕΚΤ

«Τα Βραβεία έχουν ιδιαίτερη αξία γιατί βραβεύουν ιστορικά στελέχη, μέσω των οποίων γίνεται γνωστή η ιστορία της τεχνολογίας και οι άνθρωποι που διαμόρφωσαν τις εξελίξεις. Αυτό αποτελεί πλούσια κληρονομιά για τα νέα στελέχη που επίσης βραβεύονται. Οπότε, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σύζευξη».

Γιάννης Σύρρος, Γεν. Διευθυντής ΣΕΠΕ, Μέλος ΔΣ Digital Europe, Αντιπρόεδρος WITSA
«Σήμερα βραβεύουμε τις εφαρμογές και τις επιχειρήσεις που έχουν διακριθεί στο mobile aggregation. Είναι, εφαρμογές χρήσιμες για τον πολίτη, για την επιχείρηση, για την πολιτεία. Εύχομαι, να έχουμε του χρόνου ακόμη περισσότερες συμμετοχές, καθώς φέτος έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής».

Παντελής Αγγελίδης, Πρόεδρος ΣΕΚΕΕ, Πρόεδρος Vidavo
«Σήμερα βραβεύουμε τις εταιρείες που διακρίθηκαν στην παραγωγή εφαρμογών κινητών τηλεφώνων και το βασικό συμπέρασμα της βραδιάς είναι ότι η ελληνική ψηφιακή παραγωγή βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο που μπορεί να ανταγωνιστεί διεθνώς».

Αντώνης Μπαρούνας, Vice President & General Manager, Europe and Global accounts, Lenovo
«Τα Mobile Excellence Awards είναι ένας εξαιρετικός θεσμός! Βοηθάει πάρα πολύ και τις εταιρίες, αλλά και τον ανθρώπινο παράγοντα και είναι σημαντικό να συνεχίσει να διοργανώνεται».

Μαρία Μπούρα, Director, Government & Industry Relations & Innovation, Ericsson
«Σε μια εποχή mobile first, όπου το 5G έχει ήδη αρχίσει να κάνει δυναμικά την εμφάνιση του, εύχομαι του χρόνου να δω να βραβεύονται ελληνικές εφαρμογές και υπηρεσίες 5G και μάλιστα με προσανατολισμό στην παγκόσμια αγορά. Μπράβο στην BOUSSIAS για τη διοργάνωση και ευχαριστώ για την τιμή να συμμετέχω στην ομάδα των αξιολογητών».

Ξενοφών Λιαπάκης, Γεν. Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Πληροφορικής, Interamerican, Πρόεδρος Hellenic CIO Forum
«Τα Mobile Excellence Awards είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στη χώρα. Είναι μια ευκαιρία για όλες τις εταιρίες που κάνουν πράγματα, ειδικά στην περίοδο της κρίσης που αφήσαμε, ώστε να δείξουν τι έχουν κάνει, που έχουν επενδύσει και να επιβραβευτούν γι’ αυτό».

Γιώργος Διαμαντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Vodafone Innovus
«Η εκδήλωση είναι πάρα πολύ σημαντική για όλες τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας. Γίνεται προβολή των λύσεων, οι οποίες αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων, δίνουν περισσότερες ευκολίες και το πιο σημαντικό είναι ότι αλλάζουν και τη ζωή των εταιριών δίνοντας μεγάλη ευελιξία σε όλους τους τομείς».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, τους νικητές, περιγραφή των έργων που απέσπασαν Gold βραβείο, καθώς και το πλήρες video και φωτογραφίες της Τελετής Απονομής των βραβείων μπορείτε να βρείτε στο www.m-awards.gr