Για έβδομη χρονιά επιβραβεύθηκε η καινοτομία σε εφαρμογές, υπηρεσίες και υποδομές. Σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Callisto του Sofitel Athens Airport, η τελετή απονομής των Mobile Excellence Awards 2022, του κορυφαίου θεσμού επιβράβευσης της Mobile καινοτομίας που διοργανώνεται από την Boussias, με την τιμητική υποστήριξη του ΣΕΚΕΕ, της ΕΕΚΤ και του ΣΕΠΕ.

Στην κατάμεστη αίθουσα, για την τελετή απονομής παρευρέθηκαν 310 στελέχη της αγοράς της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και των Μobile εφαρμογών. Σκοπός του θεσμού είναι η βράβευση επιχειρήσεων, όλων των κλάδων, για τις mobile εφαρμογές που αναπτύσσουν, οι οποίες αναβαθμίζουν το operations, το marketing και την εμπειρία και τις υπηρεσίες που διαθέτουν στην αγορά.
Σε μια χρονιά που ήταν η περισσότερο “mobile & remotely” στην ιστορία της τεχνολογίας έως σήμερα, έκανε ντεμπούτο η τεχνολογία 5G μέσω της βράβευσης των πρώτων έργων που αξιοποιούν τις δυνατότητες της νέας γενιάς ασύρματων δικτύων.

Ο Καθηγητής Γιώργος Δουκίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, διέκρινε τις τάσεις που αναδύθηκαν από τη φετινή διοργάνωση. Αυτές είναι:
• H αξιοποίηση του mobile στις πολυκαναλικές στρατηγικές
• H παγίωση του κινητού ως βασικό κανάλι στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
• H αξιοποίηση των mobile εφαρμογών στα πλαίσια της CΟVID-19
• Οι καινοτόμες mobile εφαρμογές, ως αναπόσπαστο μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού στις επιχειρήσεις
• Η καινοτομία στις τεχνολογικές λύσεις από τους σχετικούς παρόχους
• Η ανάδειξη των δικτύων 5G.

O Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ, Chairman WITSA, Board Member Digital Europe ανέφερε στην ομιλία του: «Τα Mobile Excellence Awards, αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό για το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, μέσα από τον οποίο αναδεικνύονται επιχειρήσεις που αξιοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες με καινοτόμους τρόπους προκειμένου να προσφέρουν επιχειρηματική αξία και να ικανοποιήσουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των πελατών και πολιτών. Και φέτος συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της αγοράς ψηφιακής τεχνολογίας, και όχι μόνο, και μάλιστα υπό τις συνθήκες της πανδημίας που πλήττει όλο τον κόσμο. Είδαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, καινοτόμες και πρωτοποριακές εφαρμογές και έργα σε όλες τις κατηγορίες και πως πλέον η ψηφιακή τεχνολογία μεταμορφώνει και αναβαθμίζει κάθε πτυχή και δραστηριότητα των σύγχρονων οικονομιών και κοινωνιών. Θερμά συγχαρητήρια στη Boussias για την άριστη διοργάνωση».

O Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, δήλωσε ότι «o θεσμός των Mobile Excellence Awards αποτελεί σημείο αναφοράς και αναγνώρισης στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Είναι πηγή ενθάρρυνσης και ανάδειξης των καλών πρακτικών και των ανθρώπων της βιομηχανίας μας, η οποία αποτελεί ναυαρχίδα ανάπτυξης της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, καθώς και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Μέσα από τη διαδικασία των βραβείων αναγνωρίζεται έμπρακτα ο πρωταγωνιστικός ρόλος του κλάδου και οι απεριόριστες δυνατότητες που τα κινητά δίκτυα προσφέρουν σε άτομα, επιχειρήσεις, κοινωνικές ομάδες αλλά και στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη».

Ο Γιώργος Μαρκατάτος, Πρόεδρος ΔΣ Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος, Διευθύνων Σύμβουλος Regate, δήλωσε: «Τα Mobile Excellence Awards επιτελούν ένα σημαντικό έργο στην Ελληνική αγορά. Όχι μόνο αναγνωρίζουν τις προσπάθειες πολλών Ελλήνων σε διαφορετικούς κλάδους να αναπτύξουν το οικοσύστημα, αλλά κυρίως προσφέρουν ορισμένες στιγμές χαλάρωσης και επιβράβευσης για αυτούς τους ανθρώπους, που πολλές φορές με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε όλοι εμείς να έχουμε υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Εκ μέρους του προεδρείου του ΣΕΚΕΕ, συγχαίρουμε όλες τις υποψηφιότητες και στεκόμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια στο mobility workspace, ανεξαρτήτου αποτελέσματος».

Χαιρετισμός
Τη βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό του ο Καθηγητής Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος τόνισε ότι στο πλαίσιο της μεγάλης πρόκλησης της πανδημίας, οι υποδομές άντεξαν και ανταποκρίθηκαν στις πρωτόγνωρες ανάγκες, και αυτό οφείλεται στη μεγάλη προσπάθεια και στο έργο που έγινε τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ανέφερε επίσης, πως ο εντυπωσιακός ψηφιακός μετασχηματισμός και η διαλειτουργικότητα που έχει επιτευχθεί στον δημόσιο τομέα τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει σε 150 εκ. συναλλαγές το 2020, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 300 εκ. το 2021. Αναγνωρίζοντας πως, σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, το mobile κυριαρχεί πλέον ως πρώτη επιλογή σύνδεσης, ανέφερε κομβικά έργα του Υπουργείου όπως το myhealth app, αλλά και την εφαρμογή Covid free wallet, οι οποίες έχουν αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών.

Τιμητικά Βραβεία
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή των 3 τιμητικών βραβείων. Τα τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν σε ακαδημαϊκούς και στελέχη που με την πορεία τους έχουν χαρακτηρίσει και επηρεάσει έντονα την τεχνολογία mobile στην Ελλάδα.

Βασίλειος Μάγκλαρης, Ομότιμος Καθηγητής του Τομέα Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής του ΕΜΠ, ιδρυτής του Εργαστηρίου Διαχείρισης & Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων Τηλεματικής του ιδρύματος. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων: Πρόεδρος του ΕΔΕΤ, Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Επίτροπος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας. Lifetime Achievement Award.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Επιτροπή Αξιολόγησης και τους διοργανωτές για τη βράβευση. Ο θεσμός των βραβείων είναι ιδιαίτερα σημαντικός και αντλεί αυτή τη σημαντικότητά του από το γεγονός ότι προέρχεται από ανθρώπους της αγοράς και βασίζεται στην κριτική πρωτοβουλία. Είναι άξιο λόγου ότι αποδέκτες των βραβείων είναι νέα άτομα, κοντά στην ηλικία των φοιτητών μας και δραστηριοποιούνται στο δυναμικό χώρο της κινητής τηλεφωνίας και των τηλεπικοινωνιών, έναν χώρο που είναι ιδανικός για ανάπτυξη από τη χώρα μας. Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία, νέοι δυναμικοί άνθρωποι εργάζονται πάνω σε πραγματικά προβλήματα και ο θεσμός των Mobile Excellence Awards είναι σημαντικός γιατί αναδεικνύει τις δράσεις τους».

 

ΝΙκόλαος Κωσταράς, τ. CIO της WIND Hellas, Lifetime Achievement Award

«Το ταξίδι μου πέρασε από τρια λιμάνια: από την Panafon για επτά χρόνια, από τον ΟΤΕ για δύο χρόνια και από την Wind είκοσι χρόνια. Είναι ένα ταξίδι που εύχομαι αντίστοιχό να κάνει ο καθένας, ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το 0G για να ολοκληρωθεί στο 5G. Το Βραβείο έχει πολύ μεγάλη αξία για εμένα, καθώς όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκα με εξαιρετικούς ανθρώπους και τώρα που έχω φύγει από την ενεργό δράση, αυτό το βραβείο με κάνει να τους θυμάμαι για πάντα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους».

«Ευχαριστούμε την Επιτροπή αξιολόγησης για το τιμητικό αυτό βραβείο στα Mobile Excellence Awards. Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε μέσα στην πανδημία να φτιάξουμε αυτή την εφαρμογή, καθώς με αυτό τον τρόπο προσφέρουμε και προβάλλουμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, τόσο για τον πλανήτη, όσο και για τον άνθρωπο. Η διατροφή, οι μετακινήσεις, η ενέργεια και ο τουρισμός μπορούν να λάβουν χώρα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και ανταμείβουμε χρήστες που κάνουν τέτοιες επιλογές μέσα από την εφαρμογή μας. Με το ίδιο σκεπτικό προβάλλουμε επιχειρήσεις που διαθέτουν πιστοποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους πίστεψαν και μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια, ανθρώπους και επιχειρήσεις».

 

H ΕΠΙΤΡΟΠH ΑΞΙΟΛOΓΗΣΗΣ
Πρόεδρος Επιτροπής αξιολόγησης, Γιώργος Δουκίδης, Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, Εργαστήριο ELTRUN, ΟΠΑ, Σπύρος Δενάζης, Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Επιστημονικός Συντονιστης του Κέντρου Ικανοτήτων για Δίκτυα Επικοινωνίας 5G και επόμενων γενιών, Αγγελική Ελευθερίου, Corporate Affairs & PR Senior Manager, Wind, Γεωργία Ζαχαράκη, Digital Strategy & Innovation Director, Tempo OMD, Στέλιος Ηλιάκης,Γενικός Διευθυντής, Sleed, Χάιδω Ηλιοπούλου, Head of Brand, Marketing Communications, Media and Insights, Vodafone, Παύλος Καλενδέρογλου, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, CEO & Co-founder, Threenitas, Γιώργος Καραμανώλης, Co-founder & CTO, Crowdpolicy, Σπύρος Λούρος, Διευθυντής New Digital Business Development, e-Commerce & Consumer IOT, Cosmote, Γιώργος Μαρκατάτος, Πρόεδρος ΔΣ Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος, Διευθύνων Σύμβουλος Regate, Άρης Μάρκου, B2B Sales Head, Samsung, Ίων Μπαντέκας, CEO, M-STAT, Πάνος Μπάσιος, Digital, Data & Analytics Director, MSD Greece, Αλέξης Μπίρμπας, Συντονιστής της Κοινοπραξίας για το Κέντρο Ικανοτήτων για Δίκτυα Επικοινωνίας 5G και επόμενων γενιών, Μαρία Μπούρα, Director, Marketing, Communications, Government & Industry Relations, Ericsson, Ανδρέας Μωραΐτης, Account Director, Nokia, Κωστής Πάικος, Director, Head of Digital, ΟΠΑΠ, Μαρία Πάτση, CΟO, Warply, Δημήτρης Πλέσσας, Assistant General Manager Cards & Digital Business, Εθνική Τράπεζα, Φίλιππος Προύντζος, Director, Retail & Digital Marketing, Τράπεζα Πειραιώς, Μαριάννα Σταθοπούλου, Head of Digital Media, Socialab, Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ, Chairman WITSA, Board Member Digital Europe, Ηλιάνα Τζανάκη, Director of Growth & Strategy, Atcom, Ιωάννης Τόμκος, Καθηγητής Τομέα Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

 

Κορυφαία Βραβεία της Χρονιάς
Τα κορυφαία βραβεία της χρονιάς απονεμήθηκαν στις εταιρείες που συγκέντρωσαν τέσσερα ή περισσότερα βραβεία συνολικά, δύο εκ των οποίων ήταν Gold. Οι εταιρείες που τα έλαβαν είναι οι:

Mobile brand of the year, ΟΠΑΠ
O Κωστής Πάικος, Head of Digital, ΟΠΑΠ, δήλωσε: «Βραβευόμαστε για ένα πολύ μεγάλο project, πολύ δύσκολο στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή του οικοσύστημα IoT, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Έχει αξία ότι για το εν λόγω project αξιοποιήσαμε την τεχνολογία μιας μικρής ελληνικής start up εταιρείας και δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας».

Mobile brand of the year, Eurobank
O Αχιλλέας Σταθόπουλος, Marketing & Product Development Director of e­Business Service, Eurobank, δήλωσε κατά την απονομή: «Η βράβευσή αυτή μας τιμά. Θέλω να ευχαριστήσω την επιτροπή και τους συνεργάτες μας στην Atcom. Η mobile εφαρμογή μας εξυπηρετεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο πελάτες και υποστηρίζει παραμετροποίηση του περιβάλλοντος εργασίας από τον χρήστη, ανέπαφες πληρωμές, διαχείριση πιστωτικών καρτών και πολλές άλλες υπηρεσίες».

Μobile Agency of the year, Atcom
O Νικόλας Μανιάτης, Lead Mobile Engineer, ATCOM, δήλωσε για τη βράβευση: «Ευχαριστούμε πολύ την επιτροπή αξιολόγησης για την τιμή που μας κάνει απόψε. Είναι το όραμα της Atcom να είναι πρωτοπόρος στo mobile. Θέλω να ευχαριστήσω τους πελάτες μας που μας εμπιστεύονται και μας δίνουν τη δυνατότητα να επιτυγχάνουμε διακρίσεις σαν τη σημερινή».

Mobile Network of the Year, ΟΤΕ, Cosmote
Κατά την απονομή, ο Γιώργος Τσώνης, Executive Technology Director, Fixed & Mobile, OTE-COSMOTE, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για την εταιρεία μας, είμαστε υπερήφανοι για το δίκτυό μας. Πάνω από όλα όμως, είμαστε υπερήφανοι για τους συνεργάτες μας επί της σκηνής, για όλους αυτούς τους ανθρώπους που έφεραν πρώτοι το 5G στην Ελλάδα».

Ίδρυμα Vodafone – Dream Lab App – Βραβείο Κορυφαίας Βαθμολογίας
Το βραβείο κορυφαίας βαθμολογίας από τους κριτές κατέκτησε το έργο «Dream Lab App.» του Ιδρύματος Vodafone, η εφαρμογή που κατάφερε να συνδέσει ένα εκατομμύριο smartphones σε όλο τον κόσμο με σκοπό να επιταχυνθούν.

GOLD AWARDS

Eurobank – ATCOM
Eurobank Mobile App: Καινοτόμες wallet λύσεις για όλους
Η ψηφιακή επένδυση της Eurobank συνεχίζεται στρατηγικά, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας των πελατών της σε κάθε κανάλι εξυπηρέτησης. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurobank Mobile App ανανεώνεται συνεχώς, ενσωματώνοντας καινοτόμα χαρακτηριστικά και νέες λειτουργικότητες που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακού πορτοφολιού για όλα τα λειτουργικά συστήματα, απαντώντας έτσι στην καρδιά των αναγκών του σύγχρονου τραπεζικού πελάτη και διευκολύνοντας, μια για πάντα, τις καθημερινές του συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα.

ALPHA BANK
Άνοιγμα του πρώτου λογαριασμού στην Alpha Bank μέσω myAlpha Mobile
Ως μέρος της Ψηφιακής Στρατηγικής της η Alpha Bank, πρωτοπόρος στην εξυπηρέτηση των πελατών της, δημιούργησε μια multi-channel εμπειρία καλωσορίσματος των νέων πελατών που θέλουν να ξεκινήσουν την συνεργασία τους μαζί της, μέσω της εφαρμογής myAlpha Mobile αλλά και του Δικτύου Καταστημάτων. Οι νέοι πελάτες στην Alpha Bank ανοίγουν τον πρώτο τους λογαριασμό (μαζί με χρεωστική κάρτα και πρόσβαση στο e-Banking) σε 20 λεπτά, απλά με την ταυτότητα και το εκκαθαριστικό τους, μέσα από την νέα εξολοκλήρου ψηφιακή και καινοτόμο υπηρεσία onboarding της τράπεζας.

Ίδρυμα Vodafone & CONNECT YOUR CITY
CONNECT YOUR CITY @ World of Difference 2020
Το πρόγραμμα World of Difference του Ιδρύματος Vodafone δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε 10 νέους να αξιοποιήσουν τη τεχνολογία και να εργαστούν στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, καλύπτοντας για 6 μήνες τον μισθό τους και τις αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές. Μεταξύ των νέων που ωφελήθηκαν από το Πρόγραμμα του Ιδρύματος Vodafone το 2020, συγκαταλέγεται και ο Βασίλης Ραφαήλ, ο οποίος εργάστηκε ως Social Game Developer/ Youth Worker στο Κέντρο Νέων CONNECT YOUR CITY. O Βασίλης σχεδίασε και ανέπτυξε μια mobile εφαρμογή που καλεί τους νέους, μέσα από τον εθελοντισμό, να γίνουν ενεργοί πολίτες και να προσφέρουν σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΤHREENITAS SA- Αθηναΐκή Ζυθοποιία
My eBeer, η B2B mobile πλατφόρμα της Αθηναΐκής Ζυθοποιίας
Υλοποιημένη από την Threenitas και βασισμένη στην πλατφόρμα Upsellerator της ίδιας, η mobile πλατφόρμα My eBeer είναι το κεντρικό hub για ένα σύνολο ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχονται από την Αθηναΐκή Ζυθοποιία (ΑΖ) και απευθύνονται στους Retailers και τους Wholesalers που υποστηρίζουν τη διανομή και διάθεση των προϊόντων της εταιρείας στο κοινό. Μέσα από ένα συνδυασμό 5 web-based εργαλείων, 2 mobile apps και, , ενός chatbot, το My eBeer είναι ένα digital transformation έργο, το οποίο αυτοματοποιεί σειρά από διαδικασίες, που μέχρι πρότινος εκτελούνταν χειροκίνητα.

Eurobank – ATCOM
Eurobank Business App
Το Eurobank Business App είναι η ανανεωμένη business banking εφαρμογή της Eurobank, η οποία διατέθηκε πρόσφατα στο κοινό, στο πλαίσιο του εκτενούς πλάνου ψηφιακού μετασχηματισμού της Eurobank. Με στόχο να απαντήσει στις ανάγκες του σύγχρονου επιχειρηματικού τραπεζικού πελάτη, η νέα εφαρμογή απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες, παρέχοντας μία πλήρη σουίτα εξειδικευμένων και ταυτόχρονα καινοτόμων υπηρεσιών και λειτουργιών για επιχειρήσεις, με γνώμονα την ταχύτητα, την ασφάλεια και τη νέα εμπειρία χρήσης που προσφέρουμε στους πελάτες μας.

ΗΔΙΚΑ – ΟTE Group – BYTE
myHealth Mobile app
To myHealth app είναι η νέα εφαρμογή, η οποία προσφέρει πρόσβαση στη συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά.
Μέσω του myHealth Mobile app, ο πολίτης:
• Μπορεί να δει και να διαχειριστεί συγκεντρωμένες τις πληροφορίες που αφορούν τις συνταγές και τα παραπεμπτικά του
• Να έχει άμεση πρόσβαση στο ιστορικό της άυλης συνταγογράφησης και μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις μέσω Push Notifications για τις νέες συνταγές και παραπεμπτικά εξετάσεων του

Ίδρυμα Vodafone & Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
Scouts4SDGs app @ World of Difference 2021
Η εφαρμογή Scouts4SDGs app, αποτελεί την πρώτη δωρεάν ελληνική mobile εφαρμογή ενημέρωσης για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με στόχο την ενημέρωση και την προώθηση της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η mobile εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 11ο κύκλου του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στον Δημήτρη Μπουφίδη να εργαστεί στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και μέσα από το έργο του να μεταδώσει σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της βιώσιμης ανάπτυξης, ενδυναμώνοντας τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού.

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου σε συνεργασία με την Crowdpolicy
City On: Mobile εφαρμογή πληροφόρησης και διασύνδεσης των πολιτών με τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου
Το City On είναι μια ολοκληρωμένη mobile εφαρμογή πληροφόρησης και διασύνδεσης των πολιτών με το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, η οποία προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και ψηφιακές υπηρεσίες που ενδυναμώνουν τους πολίτες, υποστηρίζουν την τοπική κοινωνία και προωθούν την συμμετοχικότητα, με στόχο να αναβαθμίζει την καθημερινή ζωή στην πόλη.

THREENITAS SA
Upsellerator Grow, η καινοτόμος mobile πλατφόρμα της Theenitas για την δημιουργία loyalty programs
Η πλατφόρμα Upsellerator Grow είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα λογισμικού που επιτρέπει τη δημιουργία loyalty programs αξιοποιώντας πολλαπλά κανάλια και συσκευές. Η Τhreenitas έχοντας υιοθετήσει βέλτιστες πρακτικές σχεδιασμού (design thinking) και ανάπτυξής (agile methodology) έχει μειώσει σημαντικά τους χρόνους go2market των προσαρμογών της πλατφόρμας στις ανάγκες του κάθε πελάτη με αποτέλεσμα να αποτελεί την επιλογή πολύ μεγάλων οργανισμών.

THREENITAS SA
Let’s Place Connect η καινοτόμος πλατφόρμα της Theenitas
για OmniChannel Location Based Mobile Marketing
H Threenitas επεκτείνει συστηματικά την Omni-Channel Location Based Mobile Marketing πλατφόρμα Let’s Place Connect καθιστώντας την ένα ισχυρό εργαλείο mobile marketing. H ομάδα του προϊόντος έχοντας υιοθετήσει βέλτιστες πρακτικές σχεδιασμού (design thinking) έχει μειώσει σημαντικά τους χρόνους go2market των νέων εκδόσεων. Τα επόμενα χρόνια σχεδιάζεται η περεταίρω διάδοση της πλατφόρμας σε πολυεθνικούς ομίλους με πολλά σημεία παρουσίας σε όλο τον κόσμο.

Eurobank – ATCOM
Eurobank Mobile App: Φωνητικές εντολές Siri
Ενισχύοντας συνεχώς το Eurobank Mobile App με νέες λειτουργικότητες και χαρακτηριστικά, η Eurobank διέθεσε πρόσφατα την υπηρεσία φωνητικών εντολών Siri, για τους χρήστες συσκευών iOS. Η νέα υπηρεσία επιτρέπει τη διενέργεια συναλλαγών PAF (Pay a Friend) και την προβολή υπολοίπου λογαριασμών Eurobank, μέσω φωνητικής εντολής του χρήστη στον εικονικό “βοηθό” Siri που διαθέτει το λειτουργικό σύστημα της συσκευής του. Μία ακόμη καινοτόμα υπηρεσία που έρχεται να λύσει τα χέρια των πελατών της Τράπεζας!

DATACONSULTING – Γ. & Θ. ΚΟΥΡΗΣ ΟΕ
Vortex FSM Mobile App
Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τη διάκριση μας στα βραβεία Mobile Excellence Awards 2021, στην κατηγορία «Mobile Process Automation & In-field Services» για την εφαρμογή Vortex Mobile App. Τα Mobile Excellence Awards αποτελούν τον κορυφαίο ελληνικό θεσμό στο χώρο των mobile εφαρμογών και λύσεων και στόχο έχουν να αναδείξουν την ελληνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία.
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να προχωράμε με γνώμονα τη διαρκή εξέλιξη, την καθημερινή διευκόλυνση των χρηστών και την ικανοποίηση των πελατών μας.

ΟΠΑΠ Α.Ε.
Εφαρμογή opapnet 3-σε-1
Στο πλαίσιο του γενικότερου ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας, ο ΟΠΑΠ προχώρησε το 2020 στη δημιουργία του app opapnet για να εξυπηρετήσεις ταυτόχρονα 25.000 συνεργάτες του που προέρχονται από τρία (3) διαφορετικά δίκτυα – Καταστήματα ΟΠΑΠ, Καταστήματα PLAY και Σημεία Πώλησης της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. Στην εφαρμογή 3-σε-1 που δημιουργήθηκε ενσωματώθηκαν τόσο το περιεχόμενο, όσο και οι λειτουργίες των τριών (3) ιστοσελίδων www.opapnet.gr, www.opapnetplay.gr και www.opapnetlaheia.gr. Το αποτέλεσμα ήταν μία ελαφριά εύχρηστη εφαρμογή που έγινε το νούμερο 1 εργαλείο ενημέρωσης και επικοινωνίας για τους συνεργάτες και τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ.

ΟΠΑΠ ΑΕ – bespot
Τεχνολογία IoT Beacons στα Καταστήματα ΟΠΑΠ
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στοχεύει στην παροχή phygital υπηρεσιών με σκοπό την αναβάθμιση της παικτικής εμπειρίας εντός των καταστημάτων ΟΠΑΠ, ψηφιοποιώντας το σύνολο των διαδράσεων του πελάτη και παροχή δυνατότητας αυτόνομου στοιχηματισμού, μέσω smartphone (OPAP Store App). Στο πλαίσιο ανάπτυξης της λύσης, υλοποιήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα Internet of Things στην Ευρώπη, το οποίο αξιοποιεί περίπου 10.000 beacons σε περισσότερα από 3.600 καταστήματα ΟΠΑΠ, για να ενεργοποιεί υπηρεσίες και περιεχόμενο στη συσκευή κάθε πελάτη, εντοπίζοντας κινητές συσκευές αποκλειστικά εντός των Πρακτορείων ΟΠΑΠ.

COSMOTE E-VALUE
My Personal Assistant
Σε μια εποχή όπου τα δεδομένα παγκοσμίως έχουν αλλάξει, η παροχή λύσεων τεχνολογίας/επικοινωνίας έγινε βασική ανάγκη, φέρνοντας τα σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών στο επίκεντρο. Η καινοτομία στην Εξυπηρέτηση έγινε πρωταρχικός μας στόχος γιατί η βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. Έτσι γεννήθηκε ο νέος ΑΙ Προσωπικός βοηθός της COSMOTE που ζει και αναπτύσσεται μέσα στο Chat web & App αλλά και στο 13888. Μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί τεχνολογίες ΑΙ, Machine Learning NLU, αντιλαμβάνεται και απαντά σε φυσική γλώσσα εκπαιδεύοντας, εξυπηρετώντας και καθοδηγώντας τους πελάτες ως αναπτυσσόμενο Selfcare εργαλείο.

Εθνική Τράπεζα
Digital Offering through Mobile by NBG
Η αναβαθμισμένη εφαρμογή NBG Mobile Banking, έχει μετεξελιχθεί από ένα κανάλι πληροφόρησης και πραγματοποίησης συναλλαγών, σε έναν προσωπικό βοηθό που επιτρέπει στο χρήστη να μπορεί να κάνει τα πάντα από το κινητό του: να αποκτήσει πρόσβαση στο Mobile Banking online, είτε είναι πελάτης της Εθνικής Τράπεζας είτε όχι, να κάνει εύκολα και γρήγορα όλες του τις συναλλαγές και να λαμβάνει άμεσα ενημέρωση μέσω Push Notifications, να διαχειρίζεται τα έξοδα του μήνα και να ορίζει budgets, να διαχειρίζεται τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των καρτών του και να αποκτά νέα προϊόντα τη στιγμή που τα χρειάζεται.

COSMOTE
Smart Manufacturing με το πρώτο Campus Network μέσω δικτύου κινητής στην Ελλάδα
Το πρώτο campus network στην Ελλάδα με υποδομή κινητής τηλεφωνίας σχεδίασε και εγκατέστησε η COSMOTE σε συνεργασία με την Ericsson, για το πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής ηλιακών θερμοσιφώνων της Calpak στο Λουτράκι. Στόχος της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογικής λύσης είναι η αύξηση της παραγωγικότητας του εργοστασίου και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας στις διεθνείς αγορές. Το campus network υπερέχει σε ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς επιτρέπει την αξιοποίηση συγκεκριμένου φάσματος, αποδίδοντας κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία.

ERGO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
ERGO eSign
Η ERGO Ασφαλιστική, πιστή στη δέσμευσή της να πρωτοπορεί και να αξιοποιεί τις δυνατότητες που δημιουργεί η τεχνολογία, δημιούργησε τη νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής υπογραφής ERGO eSign.Η διαδικασία αποζημιώσεων γίνεται πιο εύκολη και γρήγορη μέσω της νέας εφαρμογής ηλεκτρονικής υπογραφής ERGO eSign, ενώ μειώνονται σημαντικά τα κόστη διαχείρισης της εταιρίας και απαλλάσσεται ο συνεργάτης από χρονοβόρες διαδικασίες.Η ERGO Ασφαλιστική, συνεχίζει το έργο της να δημιουργεί εξαιρετική εμπειρία φροντίδας προς τον Πελάτη με την εφαρμογή ERGO eSign.

ALPHA BANK
bizpay app
Το bizpay app για iOS και Android συσκευές είναι μια σύγχρονη και καινοτόμα εφαρμογή που παρέχει τη δυνατότητα υποβολής και παρακολούθησης των εταιρικών εξόδων των στελεχών μιας Επιχείρησης. Η εφαρμογή είναι ο πυλώνας της υπηρεσίας Bizpay, η οποία μαζί με την bizpay κάρτα και το διαχειριστικό εργαλείο μέσα από το myAlpha Web για Επιχειρήσεις, παρέχουν μια ολοκληρωμένη λύση για την εύκολη καταχώριση, παρακολούθηση και διαχείριση των εταιρικών εξόδων κάθε Επιχείρησης.

VODAFONE
Vodafone CU Digital Sales – Disrupting a Traditional business model
Ως ένα youth brand, στο Vodafone CU, θεωρούμε πως επιβάλλεται να καινοτομούμε, αυτό εξάλλου είναι και το DNA της ομάδας. OPEN σε καινούργια πράγματα, μερικές φορές νέα ακόμα και για εμάς τους ίδιους. Εκμεταλλευόμενοι τα πιο πρόσφατα εργαλεία στις ψηφιακές πωλήσεις και υιοθετώντας πρωτοποριακές λύσεις στην υλοποίηση και παράδοση καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε μια ακόμη πρόκληση με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έτσι, πέτυχαμε όχι μόνο να διατηρήσουμε μια θετική ανάπτυξη στις πωλήσεις μας, σε αβέβαιους καιρούς, αλλά και να ξεπεράσουμε κατά πολύ τις προσδοκίες.

Ίδρυμα Vodafone
Dream Lab App
Το DreamLab δημιουργήθηκε το 2015 με σκοπό να υποστηρίξει την έρευνα για τον καρκίνο και από την έναρξη της πανδημίας αξιοποιήθηκε και στην Ελλάδα, για την καταπολέμηση της COVID-19. Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες smartphone από όλο τον κόσμο βοήθησαν το Imperial College London προκειμένου να επιταχύνει σε μόλις έξι μήνες τη Φάση 1 του ερευνητικού έργου Corona-AI (Artificial Intelligence), με στόχο να εντοπίσει συνδυασμούς υπαρχόντων φαρμάκων και μορίων με βάση τροφές που μπορούν να βοηθήσουν ασθενείς με COVID-19. Μέχρι στιγμής, με τη δύναμη της τεχνολογίας, σχεδόν 1 εκ. χρήστες smartphones, σε 17 χώρες, έχουν συμβάλει στην έρευνα.

Goody’s – ATCOM
Goody’s Mobile App
Η Goody’s Burger House, με κατοχυρωμένη ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά του casual dining, συνεχίζει να καινοτομεί και να επενδύει στρατηγικά στο digital, για την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών της. Στο πλαίσιο αυτό, ανασχεδίασε και υλοποίησε εκ νέου το Goody’s Mobile App, εφαρμογή για mobile delivery και takeaway παραγγελίες. Εύχρηστο, σχεδιαστικά μοντέρνο και υποστηριζόμενο από προηγμένη τεχνολογική υποδομή, το Goody’s Mobile App είναι εδώ για να αποτελέσει ένα αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητας των πελατών Goody’s Burger House.

ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ)
Ενδυνάμωση Εταιρικών Καναλιών
Η εφαρμογή OPAPNET έδωσε στο Κανάλι Συνεργατών του ΟΠΑΠ μια ευέλικτη πλατφόρμα για την διεκπεραίωση του συνόλου των διαδικασιών που απαιτεί η συνεργασία με έναν τόσο μεγάλο Οργανισμό. Η OPAPNET έγινε ‘απαραίτητο εργαλείο’ αφού μέσα από αυτό απλοποίησε και επιτάχυνε τον τρόπο συνεργασίας και βελτίωσε σημαντικά την ικανοποίησή του. Βασίστηκε σε τεχνολογίες αιχμής (πλατφόρμα Liferay DXP / front-end με REACT framework / διασύνδεση με REST services), σχεδιάστηκε με λειτουργικό και εργονομικό ‘Περιβάλλον Χρήστη’, ενώ δόθηκε ειδικό βάρος στην ταχύτητα απόκρισης και το μικρό ‘αποτύπωμα εφαρμογής’ στις κινητές συσκευές.

bespot
bespot: Unlock the value of Geolocation
Η bespot χρησιμοποιεί ανεπτυγμένες τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) και επιχειρηματικής αναλυτικής (Business Analytics) και αναπτύσσει ευφυείς λύσεις εντοπισμού θέσης για επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Με τη χρήση των τεχνολογιών αυτών, η bespot συλλέγει καθημερινά δεδομένα επισκεψιμότητας για περισσότερα από 6.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

VODAFONE
VODAFONE TOBi
Η Vodafone αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και φέρνει τον TOBi, τον ψηφιακό βοηθό που μαθαίνει από την επικοινωνία με τους ανθρώπους και λύνει προβλήματα. Αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και τα καλύτερα ψηφιακά κανάλια, η Vodafone παρέχει όλο και περισσότερες δυνατότητες στους πελάτες της, ώστε η αναζήτηση πληροφοριών, η επικοινωνία και οι συναλλαγές τους με την εταιρεία να γίνονται απλά, γρήγορα και ξέγνοιαστα. Ο TΟBi είναι το νεότερο μέλος της ομάδας εξυπηρέτησης πελατών της Vodafone κι ένα πρωτοποριακό που έρχεται να ενδυναμώσει τους καταναλωτές.

COSMOTE
COSMOTE Best Mobile Network Infrastructure in Greece
Τη φετινή χρονιά η COSMOTE έχει καταφέρει να επιτύχει δύο σημαντικές διακρίσεις από ανεξάρτητους και διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς που πιστοποιούν την τεχνολογική υπεροχή του δικτύου της. Συγκεκριμένα, η COSMOTE απέσπασε για 7η συνεχόμενη φορά την πιστοποίηση «Best in Test» από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων umlaut πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση συνολικά, αλλά και στις επιμέρους αξιολογήσεις των υπηρεσιών Mobile Internet και φωνής και για 5η συνεχόμενη χρονιά τη διάκριση «Fastest Mobile Network» στα Speedtest AwardsTM της Ookla®, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις internet.

COSMOTE
COSMOTE Best 5G Core Network
Το 5G Core Δίκτυο Κινητής της Cosmote είναι η ‘καρδιά’ του Δικτύου και των Υπηρεσιών, πρώτο σε όγκο κίνησης , ταχύτητα και αριθμό χρηστών στην Ελλάδα. Η COSMOTE πρώτη στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2020, διέθεσε εμπορικά την τεχνολογία 5G με ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων μεγαλύτερες του 1 Gbps στη λήψη. Οι πελάτες της Cosmote με 5G συσκευή μπορούν χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση να απολαμβάνουν δυνατότητες βασισμένες σε πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του Mobile Core δικτύου της. Σε ένα ψηφιακό κόσμο που στηρίζεται σε cloud υποδομές, η πρόσβαση στην πληροφορία είναι πλέον βασικό κοινωνικό αγαθό.

COSMOTE
COSMOTE Best Compatible 5G Devices
Το 5G Core Δίκτυο Κινητής της Cosmote είναι η ‘καρδιά’ του Δικτύου και των Υπηρεσιών, πρώτο σε όγκο κίνησης , ταχύτητα και αριθμό χρηστών στην Ελλάδα. Η COSMOTE πρώτη στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2020, διέθεσε εμπορικά την τεχνολογία 5G με ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων μεγαλύτερες του 1 Gbps στη λήψη. Οι πελάτες της Cosmote με 5G συσκευή μπορούν χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση να απολαμβάνουν δυνατότητες βασισμένες σε πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του Mobile Core δικτύου της. Το Δίκτυο είναι για τους μισούς Έλληνες η ‘πύλη’ προς στον παγκόσμιο ιστό με αποδεδειγμένη κορυφαία αξιοπιστία, ταχύτητα και ασφάλεια.