Η οργανική ανάπτυξη, η είσοδος σε νέες αγορές του εξωτερικού, όπου μέχρι στιγμής δεν διαθέτει παρουσία και η αύξηση του τζίρου της για φέτος στα 2,5 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνονται στα σχέδια της Môveo AI, ελληνικής startup που εξειδικεύεται στο χώρο του αποκαλούμενου conversational AI.

H εταιρεία ιδρύθηκε το 2021 από τον Πάνο και τον Γιώργο Καραγιάννη και τον Θάνο Παπαδημητρίου, οι οποίοι, από τις Ηνωμένες Πολιτείες – κατά τη διάρκεια της πανδημίας- ξεκίνησαν να αναπτύσσουν μία πλατφόρμα, αξιοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης (machine learning) και αλγορίθμους επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (nature language processing).

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται τους δικούς τους εικονικούς ΑΙ βοηθούς, χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα. Όπως είπαν οι συνιδρυτές της εταιρείας κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, στόχος για την επόμενη τριετία είναι οι πωλήσεις να αγγίξουν τα 10 εκατ., ενώ αυτή την περίοδο βρίσκονται σε συζητήσεις με 8 διεθνή και δύο εγχώρια funds για την άντληση κεφαλαίων προκειμένου να προχωρήσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο.

Παρουσία σε 85 χώρες
Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία διαθέτει περίπου 40 πελάτες σε 85 χώρες και η πλατφόρμα της εξυπηρετεί σε μηνιαία βάση πάνω από 2 εκατ. χρήστες σε 21 γλώσσες. Στους πελάτες της συγκαταλέγονται εταιρείες όπως η Kaizen Gaming, η Skroutz, η Edenred, η Attica Bank, η AVIS, τα Everest, η βραζιλιάνικη Tabas, η Vitex, καθώς και οργανισμοί του δημοσίου τομέα, όπως το υπουργείο Εξωτερικών και ο ΟΑΣΑ. Εξαιρετικές είναι οι προοπτικές που προσφέρει για την εταιρεία  η αγορά της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα η Βραζιλία, χώρα στην οποία η Môveo AI έχει αναπτύξει μια επιτυχημένη συνεργασία με την Kaizen Gaming.

Τι προσφέρει η πλατφόρμα Moveo
Môveo είναι μια πλατφόρμα Software as a Service (SaaS), η οποία επιτρέπει σε επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται τους δικούς τους εικονικούς ΑΙ βοηθούς, χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα. «Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως η πλατφόρμα μας δεν είναι ένα “παραδοσιακό” chatbot, οι δυνατότητες των οποίων ήταν πολύ περιορισμένες και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύουν.

Με τη Môveo,  η επικοινωνία γίνεται με έναν ιδιαίτερα φυσικό τρόπο, με αποτέλεσμα οι πελάτες να εξυπηρετούνται καλύτερα και οι επιχειρήσεις που αξιοποιούν την πλατφόρμα μας να βλέπουν σημαντικά οφέλη, όσον αφορά τη μείωση των δαπανών τους και την παραγωγικότητα τους», επισημαίνει ο Γιώργος Καραγιάννης, συνιδρυτής και επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης της ΑΙ πλατφόρμας(chief of AI officer – CAIO) της Môveo AI.