Η MSI έχει μια «θρησκευτικού τύπου εστίαση» στο Hi-Εnd Gaming, δήλωσε προκαταβολικά, ξεκινώντας την παρουσίασή του ο Νίκος Πρίντεζης, Business Development Manager της εταιρίας για την Αδριατική και τα Βαλκάνια, πριν αρχίσει να παραθέτει συναρπαστικές προδιαγραφές, νούμερα και στατιστικές. Κι ίσως αυτός να είναι ο πιο σωστός χαρακτηρισμός για την ταϊβανέζικη κατασκευάστρια που, στα 20 χρόνια της ζωής της, έχει καταφέρει να θεωρείται από τις κορυφαίες στον κόσμο, στον συγκεκριμένο τομέα των top gaming laptops, με εκατομμύρια πιστούς οπαδούς / χρήστες.

Συνδυάζοντας υψηλού επιπέδου αισθητική και καινοτόμες λύσεις (στον βαθμό που γνωστά αμερικανικά κλαδικά περιοδικά την τοποθετούν πάνω ακόμα και από την «ιερή» Apple, με τις βραβεύσεις της στο πρόσφατο CES να βεβαιώνουν του λόγου το αληθές), η MSI αξιοποιεί πλέον εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και νευρωνικά δίκτυα στις πολύ ενδιαφέρουσες σειρές των νέων προϊόντων της. Μάλιστα, ο κ. Πρίντεζης προέβλεψε, μιλώντας γενικά για τον κλάδο, πως ως το 2027 τουλάχιστον το 60% των PCs θα είναι AI-capable, αξιοποιώντας τις νέες τεράστιες δυνατότητες, ενώ αύξηση βλέπει, επίσης, και στο ποσοστό των gaming laptop στην αγορά, από το σημερινό 18%.

Δέκα σειρές μοντέλων
Ως προς τα νέα μοντέλα, στις 10 σειρές της εταιρίας, το Titan -η «ναυαρχίδα» της MSI- εντυπωσίασε με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για mobile workstation που απευθύνεται στους extreme gamers, αλλά και την τιμή του, στα 5600 ευρώ. Προφανώς, πιο προσιτές είναι οι «μικρότερες» σειρές Raider, Stealth και Vector (για τους enthusiasts του gaming), οι οποίες συμπληρώνονται από μοντέλα των σειρών Pulse, Crosshair, Sword και Katana (στόχος εδώ το καλύτερο Performance), με εκείνα των entry-level σειρών Cyborg και Thin να αντιπροσωπεύουν την Thin & Light κατηγορία.

Γενικά, ο καθένας μπορεί να βρει το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του και το βαλάντιό του, με αρκετά μοντέλα να εξυπηρετούν και τις επαγγελματικές ανάγκες των χρηστών, στο γραφείο ή στο σπίτι. Τέλος, ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στο Claw, τη μικρή σε μέγεθος αλλά μεγάλη σε δυνατότητες νέα παιχνιδομηχανή χειρός της εταιρίας, που ενσωματώνει τεχνολογίες ΑΙ και πολλές από τις καινοτομίες των άλλων μοντέλων. Αναμένεται να παρουσιαστεί στην ελληνική αγορά σε περίπου δυο μήνες με τιμή στα δυο μοντέλα της, 829 και 929 ευρώ.