Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, η ελληνική συμμετοχή στο MWC Barcelona θα έχει θεματικό προσδιορισμό, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Παντελής Αγγελίδης, πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του ΣΕΚΕΕ.

Φέτος θα δοθεί εστίαση σε τρεις θεματικές περιοχές ενδιαφέροντος. Η πρώτη αφορά τις εφαρμογές και ψηφιακές τεχνολογίες για τη ναυτιλία, ένας τομέας όπου η χώρα μας κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως. Ο δεύτερος τομέας αφορά τον τουρισμό, όπου ο ΣΕΚΕΕ συνεργάζεται όχι μόνο με τον υπουργείο ΨΗΠΤΕ αλλά και με το υπουργείο Τουρισμού, έχοντας αναλάβει πρόσφατα σημαντικές πρωτοβουλίες – όπως αυτή που ανακοινώθηκε στο 3o συνέδριο Hotel Tech και αφορά την προβολή ελληνικών εταιρειών startups, αλλά και πιο ώριμων εταιρειών, με δυναμική παρουσία στον ψηφιακό κόσμο του τουρισμού και του πολιτισμού. Η τρίτη σημαντική περιοχή στην οποία θα δοθεί έμφαση από την ελληνική συμμετοχή είναι οι εφαρμογές για έξυπνες πόλεις.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα διαθέτει δύο περίπτερα, ένα στο κεντρικό χώρο της έκθεσης κι ένα στο χώρο της παράλληλης εκδήλωσης για τα startups (4YFN, 4 Years From Now), παρουσιάζοντας προϊόντα και υπηρεσίες σε υποψήφιους επενδυτές και συνεργάτες. Η ελληνική αποστολή συνδιοργανώνεται από τον ΣΕΚΕΕ, το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ (Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης) και το Enterprise Greece, υποστηρίζεται από την ΕΕΚΤ, το ΣΕΠΕ, το Corallia, την HETiA και ένα ευρύτερο σύνολο φορέων της καινοτομίας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).