Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Νίκος Παππάς, συμμετείχε εχθές σε εκδήλωση του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με θέμα: «Ψηφιακή Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση - Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία Δήμων και Περιφερειών».

Κατά την τοποθέτησή του, ο Νίκος Παππάς ανέφερε, μεταξύ άλλων: «…Οι νέες τεχνολογίες πρέπει να γίνουν εργαλείο συνοχής και σύγκλισης, όχι μήτρα γέννησης νέων ανισοτήτων…Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την οργανωμένη επιχειρηματικότητα, προσφέρει στους πολίτες τα θετικά της ψηφιακής εποχής». Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφέρθηκε, επίσης, στην υλοποίηση του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων, ενός κόμβου ο οποίος θα διασυνδέει 21.000 φορείς του Δημοσίου και θα προσφέρει 150.000 ψηφιακές υπογραφές στους δημόσιους λειτουργούς.

Η σύμβαση με τον ανάδοχο, σύμφωνα με το Ν.Παππά, θα υπογραφεί σε μερικούς μήνες, ενώ όλα τα έγγραφα θα διακινούνται και θα υπογράφονται ψηφιακά. Ανάμεσα στα υπόλοιπα έργα στα οποία αναφέρθηκε ο Ν. Παππάς, περιλαμβάνονται η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (θα παρέχει on-line πληροφορίες και υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρήσεις, μέσω της χρήσης ενός μοναδικού e-ID), το έργο της έξυπνης στάθμευσης που πρόσφατα τέθηκε σε διαβούλευση, οι «έξυπνοι αθλητικοί χώροι» που θα οδηγήσουν στη βέλτιστη διαχείριση των πόρων ενός σταδίου και οι επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς, «με το σύνολο των επενδύσεων σε ευρυζωνικά δίκτυα και συνδέσεις υπερυψηλής ταχύτητας να φτάνει στα 4 δισ. ευρώ ως το 2022».

Ο Υπουργός έκανε επίσης νύξη για τη δράση WiFi4GR, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας θα δοθεί η δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω hotspot σε 3.000 δημόσιους χώρους, αλλά και στη συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων 250.000 Ελλήνων.