Συνεχιζόμενη ανάπτυξη και θετικές επιδόσεις με 3,7% αύξηση στα έσοδα και 21,2% αύξηση του EBITDA για το β’ τρίμηνο 2018, χαρακτηρίζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 3,7% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 126,9 εκατ. ευρώ, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε 21,2%, στα 27,9 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τα έσοδα της κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση και κατά 2,6% τα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας αντίστοιχα.

«Η προσήλωσή μας στην ικανοποίηση των συνδρομητών μας μέσα από συνεχείς επενδύσεις σε υποδομές νέας γενιάς, νέα προϊόντα και άριστη εξυπηρέτηση, αποδίδει καρπούς, και πλέον η WIND καταγράφει 10 τρίμηνα συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Οι θετικές επιδόσεις του Α’ τριμήνου της φετινής χρονιάς  έδωσαν τη σκυτάλη σε ένα εξίσου ισχυρό Β’ τρίμηνο» δήλωσε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

«Στόχος μας για τα επόμενα βήματα είναι να αναπτύξουμε περισσότερες λύσεις για τα νοικοκυριά ώστε να αξιοποιήσουν τις υψηλές επιδόσεις των δικτύων νέας γενιάς τόσο στην κινητή (4G, 4G+), όσο και στη σταθερή τηλεφωνία, όπου το αποτύπωμα του δικτύου οπτικών ινών διευρύνεται ολοένα φτάνοντας ως το σπίτι του τελικού χρήστη. Με αιχμή την πρωτοποριακή πλατφόρμα WIND VISION, θα δώσουμε περαιτέρω ώθηση στη σύγκλιση ώστε να ενισχύσουμε την θέση μας στην ελληνική αγορά και να καταγράψουμε την τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου για την εταιρεία».

Σημειώνεται, ότι η Wind Ελλάς πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 22,6 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου, με το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων να κατευθύνεται στις υποδομές νέας γενιάς (NGA) και στην πλατφόρμα Wind Vision. Έχοντας ήδη υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 46,5 εκατ. ευρώ συνολικά στο α’ εξάμηνο του 2018, η εταιρεία εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με επενδυμένα κεφάλαια περίπου 100 εκατ. ευρώ.