Η ελληνική εταιρεία Nanobionic κατάφερε να συμπεριληφθεί στην τελική δεκάδα του κορυφαίου διαγωνισμού καινοτομίας της NASA, iTech II.

Η NASA δημοσιοποίησε στο επίσημο site της τον κατάλογο των εταιρειών που συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία δεκάδα του διαγωνισμού, με το όνομα της Nanobionic να φιγουράρει ανάμεσα στις 10 κορυφαίες επιχειρήσεις καινοτομίας παγκοσμίως. Πρόκειται για μια τεράστια επιβράβευση του έργου και της εξέλιξης της εταιρείας η οποία, σε μόλις οκτώ χρόνια από την ίδρυσή της το 2011, ως μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των υφασμάτων υψηλής τεχνολογίας, κατάφερε να κερδίσει την αναγνώριση από έναν κολοσσό της καινοτομίας όπως η NASA.

Η Nanobionic συμμετείχε στον διαγωνισμό αυτό, χάρη στη δημιουργία ενός υφάσματος που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την μυϊκή απόδοση και την αντοχή μειώνοντας παράλληλα την κόπωση. Πρακτικά, η τεχνολογία αυτή βοηθάει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα, ενώ βελτιώνει την αποκατάσταση και την ποιότητα του ύπνου, κάτι που άπτεται του άμεσου ενδιαφέροντος της NASA λόγω των πολλών επανδρωμένων αποστολών που πραγματοποιεί στο διάστημα. Η τεχνολογία της Nanobionic συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία X-factor του διαγωνισμού, η οποία απευθύνεται σε τεχνολογίες που μπορούν άμεσα να επηρεάσουν τη ζωή στο διάστημα.