Η DataScouting ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση της MediaScouting πλατφόρμας για αποδελτίωση έντυπου τύπου, ραδιοφώνου, τηλεόρασης και Internet στην Κύπρο.

Η Matrix Media Cyprus, ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία αποδελτίωσης στην Κύπρο, εμπιστεύτηκε τη DataScouting για τη νέα της πλατφόρμα η οποία εκτός από την αποδελτίωση των νέων (news insight) φέρει και το νέο χαρακτηριστικό εργαλείο του Ad Monitoring για την παρακολούθηση και μέτρηση της διαφήμισης σε έντυπα μέσα ενημέρωσης, τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Το Ad Monitoring βοηθά εταιρείες και οργανισμούς, και ειδικότερα διαφημιστικές, εταιρείες δημοσίων σχέσεων, αλλά και εταιρείες παρακολούθησης μέσων μαζικής ενημέρωσης, να εντοπίζουν, να καταγράφουν και να αξιολογούν τις διαφημιστικές καταχωρήσεις τους, αλλά και αυτές των ανταγωνιστών και άλλων brands, σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Το ειδικό λογισμικό της DataScouting βοηθά τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των διαφορετικών διαφημίσεων ενημερώνοντας τον χρήστη για παλιές και κυρίως για νέες καταχωρήσεις ενώ ταυτόχρονα μπορεί να υπολογίσει την αξία της διαφημιστικής καταχώρησης.

Πέρα από την 24/7 αποδελτίωση, καταγραφή και διαχείριση ειδησεογραφίας και οπτικοακουστικών ροών, η πλατφόρμα MediaScouting Print & MediaScouting Broadcast καλύπτει επίσης ανάγκες αρχειοθέτησης, κατηγοριοποίησης (annotation, tagging, metadata), ανάκτησης και άμεσης προεπισκόπησης της πληροφορίας, δημιουργία αναφορών με γραφήματα, σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και τέλος διάθεσης σε πραγματικό χρόνο μέσα από μια ενιαία online πύλη. To MediaScouting software περιλαμβάνει τεχνολογίες επεξεργασίας εικόνας/ήχου και μηχανικής μάθησης όπως η ταυτοποίηση λογοτύπων και διαφημίσεων, αυτόματης μετατροπής του λόγου σε κείμενο και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας.