Την αφετηρία μίας νέας εποχής εγκαινίασε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 η SoftOne, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia, παρουσιάζοντας σε press conference – με την παρουσία των Ρόμπι Μπουρλά (CEO του Ομίλου Οlympia), Αντώνη Κυριαζή (CEO της SoftOne), Nικήτα Κατσαρά (Γενικός Διευθυντής της Unisoft) και Ιωάννας Κωτσόγιαννη (Γενική Διευθύντρια της Prosvasis) - τον μετασχηματισμό της στη μεγαλύτερη εταιρεία business λογισμικού στην ελληνική αγορά, καθώς και την ισχυρότερη τοποθέτησή της στην αγορά επιχειρηματικού λογισμικού της ΝΑ Ευρώπης.

Με την ολοκλήρωση μίας σειράς στρατηγικών επενδυτικών κινήσεων που περιλάμβαναν την εξαγορά των εταιρειών Unisoft και Prosvasis, η SoftOne μετεξελίσσεται σε ένα ισχυρό σχήμα ομίλου εταιριών Πληροφορικής με συνολικό τζίρο που αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης του 2019 (σχεδόν διπλάσιο από πέρσι, με περίπου τα 3 εκατ. ευρώ να προέρχονται από τη διεθνή δραστηριοποίηση του ομίλου).

O Όμιλος SoftOne περιλαμβάνει πλέον τρία brands (SoftOne, Unisoft και Prosvasis) και περισσότερους από 300 εργαζόμενους, ενώ διαθέτει επίσης ένα διευρυμένο δίκτυο περισσότερων από 600 συνεργατών, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά μία συνεχώς αυξανόμενη βάση 47.000 και πλέον πελατών σε 4 συνολικά χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία).

Συγκεκριμένα, με την εξαγορά της εταιρείας Prosvasis, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών εκπαίδευσης για λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία, ο Όμιλος SoftOne επιταχύνει τη διείσδυση της στον κλάδο των λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων. Την ίδια στιγμή, με την εξαγορά της Unisoft, ο Όμιλος ενισχύει την ηγετική του θέση στους τομείς τυποποιημένου λογισμικού και κλαδικών εφαρμογών για εμπορικές και βιομηχανικές εταιρίες, καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον Α. Κυριαζή, τρεις από τους σημαντικότερους λόγους που έφεραν την SoftOne στη θέση του leader της αγοράς επιχειρηματικού λογισμικού είναι το γεγονός ότι «α) οι μέτοχοι της διοικητικής ομάδας δεν περιορίστηκαν στο ρόλο του επενδυτή, β) η εταιρεία κτίστηκε εκ του μηδενός (χωρίς να κουβαλά «βαρίδια», αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη εμπειρία της) και γ) η SoftOne από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, λειτουργεί, 17 χρόνια τώρα, με τη λογική και τη φιλοσοφία μιας startup, ως ομάδα, εμπιστευόμενη νέα και ταλαντούχα στελέχη, επενδύοντας με επιμονή στην καινοτομία, υποστηρίζοντας με πάθος την αλλαγή και το μετασχηματισμό, θέτοντας νέα όρια ανάπτυξης.»

Ο Α. Κυριαζής σημείωσε, επίσης, ότι ο Όμιλος εξετάζει να επεκταθεί, εκτός από την Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο που δραστηριοποιείται ήδη, σε μια ακόμα ευρωπαϊκή χώρα, κάνοντας λόγο για την Πολωνία. Η ανάπτυξη στο εξωτερικό θα γίνει μέσω της δημιουργίας δικτύου συνεργατών, εφαρμόζοντας και στις αγορές του εξωτερικού το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθεί ο Όμιλος με επιτυχία στην Ελλάδα.

Απαντώντας, τέλος, σε ερωτήσεις, ο Α. Κυριαζής ανέφερε ότι ο Όμιλος δεν θα συμμετέχει συνειδητά σε έργα του Δημοσίου, καθώς πρόκειται για έναν τομέα που δεν ενδιαφέρει την SoftOne στην παρούσα φάση, ενώ σημείωσε ότι αν και τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό – και ειδικά από funds που επενδύουν παραδοσιακά σε εταιρείες ERP – για εξαγορά, αυτό είναι ένα θέμα που δεν βρίσκεται, στην παρούσα φάση, στα σχέδια του Ομίλου.