Η Dell ανακοίνωσε την πλέον προηγμένη και απλή στη διαχείριση οικογένεια PowerEdge servers, στους πρώτους από τους οποίους περιλαμβάνονται οι PowerEdge R730xd, R730, και R630 rack, ο blade server M630 και ο tower server T630, οι οποίοι χρησιμοποιούν την τελευταία οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E5-2600 v3.

Σε συνδυασμό με το πλήρες φάσμα προϊόντων για εταιρικές υποδομές ΙΤ της Dell, το λογισμικό και τις υπηρεσίες, οι νέοι Dell PowerEdge servers επιτρέπουν την αύξηση του επιπέδου λειτουργικής αποδοτικότητας και ευελιξίας σε οποιαδήποτε κλίμακα, για τις πλέον απαιτητικές εφαρμογές και περιβάλλοντα. Επίσης, η Dell εισάγει το iDRAC Quick Sync, τεχνολογίας NFC, πρώτη στον κλάδο. Συγκεκριμένα, για τους πελάτες που διαχειρίζονται  τα συστήματα at-the-box, η νέα αυτή δυνατότητα μεταδίδει πληροφορίες για την κατάσταση του server και πληροφορίες διαμόρφωσης μέσω μιας  φορητής συσκευής  που εκτελεί την εφαρμογή OpenManage Mobile,
απλά φέρνοντας σε επαφή τη συσκευή με τον server. Το αποτέλεσμα είναι να απαιτείται έως 84% λιγότερος χρόνος για τη συλλογή πληροφοριών.