Οι gamers αποτελούν μια «εξειδικευμένη», σχολαστική και επίμονη, όσον αφορά σε επιδόσεις, ευκολίες και αισθητική των (μάλλον ακριβών) συσκευών τους, κατηγορία χρηστών τους οποίους όλες οι κατασκευάστριες επιδιώκουν να κάνουν μόνιμους πελάτες τους. Φυσικά, αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς το συγκεκριμένο κοινό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Έτσι, αποκτά ξεχωριστή σημασία η επιλογή της HP να χαρακτηρίσει, μετά λόγου γνώσεως, ως ‘game changer’ τη νέα σειρά laptop OMEN Transcend, που παρουσίασε επισήμως στην Ελλάδα αργά προχθές, λίγους μόλις μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στη CES του Ιανουαρίου. Με διαγώνιο οθόνης 14’’ και 16’’, οι νέες συσκευές συνδυάζουν τεχνολογία αιχμής και κομψή σχεδίαση, επιτρέποντας
τη διπλή χρήση, τόσο για gaming, όσο και για δημιουργία περιεχομένου – τάση που αναδείχθηκε στη διάρκεια της πανδημίας.

Στα highlights από πλευράς χαρακτηριστικών αξίζει να αναφερθούν τα εξαιρετικά «ζωντανά» χρώματα της οθόνης (IMAX Enhanced Certified, 2,8K 120Hz VRR OLED), το πληκτρολόγιο RGB χωρίς πλέγμα, η διάρκεια ζωής μπαταρίας ως 12 ώρες, ο αντάπτορας type C που διευκολύνει τη φόρτιση εν κινήσει, το μικρό βάρος (1637 γραμμ.) και ο επεξεργαστής Intel® Core™ Ultra 9 185H, με GPU NVIDIA® GeForce® RTX™ 4070. Επίσης, η αποτελεσματικότατη ψύξη (Tempest cooling), αλλά και η τοπική ενσωμάτωση δυνατοτήτων ΑΙ για λειτουργίες όπως ‘ζωντανή’ απομαγνητοφώνηση και υπότιτλοι σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια συναντήσεων ή μαθημάτων, λειτουργία εγγραφής για απομαγνητοφώνηση ήχου και σημειώσεις που δημιουργούνται από Τεχνητή Νοημοσύνη.

Παρούσα και η HyperX
H HP έχει δώσει βάρος και στην ηχητική εμπειρία των χρηστών των Transcend, περνώντας από τις λύσεις της Β&Ο σ’ εκείνες της (δικής της, από πρόπερσι) HyperX, της οποίας είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πολλά περιφερειακά, στην ίδια εκδήλωση. Όλα μπορούν να συνδυαστούν με τα laptop της νέας σειράς και να οδηγήσουν σε ποιοτικές λύσεις, όπως τα ασύρματα ακουστικά HyperX Cloud III, το Alloy Rise Keyboard και το ασύρματο ποντίκι Haste 2. Τα μοντέλα της νέας σειράς είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα, με τιμές που ξεκινούν από τα 1500 € και διαμορφώνονται βάσει των επιλογών του χρήστη.