Το πρώτο τεύχος της νέας σεζόν για το netweek είναι αντιπροσωπευτικό του φρέσκου αέρα που αποπνέει το περιοδικό. Αυτό συμβαίνει τόσο σε επίπεδο ύλης, όσο και σε επίπεδο προσώπων.

Το πρώτο τεύχος της νέας σεζόν για το netweek είναι αντιπροσωπευτικό του φρέσκου αέρα που αποπνέει το περιοδικό. Αυτό συμβαίνει τόσο σε επίπεδο ύλης, όσο και σε επίπεδο προσώπων. Ξεκινώντας από τα πρόσωπα, ήδη από το προηγούμενο τεύχος, στο netweek έχουμε έναν νέο συντάκτη, με δημοσιογραφική πείρα, τον Βαγγέλη Ευαγγελάτο. Περνώντας στο εμπορικό τμήμα, το νέο πρόσωπο είναι η Μαρία Βαλλή, η οποία έχει αναλάβει την εμπορική διεύθυνση του netweek και του NetFax, στη θέση του Νίκου Σαράφογλου που αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Η Μαρία Βαλλή είναι επίσης στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της.

Σε ό,τι αφορά την ύλη, το netweek 448 κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο 2021 με δύο νέα Special Report, τα οποία φωτίζουν γνωστά θέματα από νέες οπτικές. Η ανάγκη για όλο και περισσότερα και πιο γρήγορα Data Centers είναι γνωστή και επιτακτική. Την ίδια στιγμή, γνωστή και επιτακτική είναι η ανάγκη να γίνει κάτι για την κλιματική αλλαγή την οποία ζούμε. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα φυσιολογικό φυσικό φαινόμενο, ενώ άλλοι θεωρούν ότι είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη και δη των ανεπτυγμένων χωρών και των μεγάλων βιομηχανιών. Από τις τελευταίες δεν απουσιάζουν τα Data Centers που στόχο έχουν να μηδενίσουν κάποια στιγμή στο ορατό μέλλον (2030) τους θερμικούς ρύπους που απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα. Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά μέσα από το αφιέρωμά μας γίνεται σαφές ότι και στην Ελλάδα έχουμε υιοθετήσει αυτό το στόχο. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του Αλέξανδρου Μπεχράκη, CCO και CTO στη Lamda Hellix και του Νίκου Κωνσταντινίδη, Data Center Director στην Sparkle.

Στο δεύτερο μεγάλο αφιέρωμα του τεύχους, αναλύουμε τους τρόπους που η Πληροφορική γίνεται μέρος των ελεγκτικών μηχανισμών για τη διαχείριση του φυσικού κόσμου, όπως αυτός εκφράζεται μέσα από τις ποικίλες λειτουργίες που εκτελούνται σε βιομηχανικό επίπεδο, αλλά και σe τομείς διαφόρων υπηρεσιών.
Με αυτή τo τεύχος αυτό ως εισαγωγή, μπαίνουμε δυναμικά στον Οκτώβρη, τον Ευρωπαϊκό μήνα Κυβερνοασφάλειας, μήνα που σύμφωνα με την παράδοση των τελευταίων ετών, εκδίδεται από τη Boussias η ειδική έκδοση του netweek, αφιερωμένη στην Κυβερνοσφάλεια.