Νέα εποχή εγκαινιάζει η Eurobank μέσω της συνεργασίας της με τη Microsoft στο πρόγραμμα Euroπιστροφή, προσφέροντας στους πελάτες της τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις αγορές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως επισημαίνεται, πέρα από την επιστροφή χρημάτων κάθε φορά που πραγματοποιείται μία συναλλαγή, οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης έρχονται να δημιουργήσουν μία νέα εμπειρία σχεδιασμένη γύρω από τις συνήθειες του κάθε πελάτη. Πλέον υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο ως προς τα χρήματα που θα μπορούσε να κερδίσει κάθε πελάτης εντοπίζοντας «χαμένες» ευκαιρίες επιβράβευσης.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, που υλοποιείται για πρώτη φορά στο τραπεζικό σύστημα, λειτουργεί ως προσωπικός σύμβουλος με βάση τις αγοραστικές συνήθειες των πελατών και ειδοποιεί αντίστοιχα για καλύτερες προσφορές και ευκαιρίες.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση συναλλαγής με κατάστημα που δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα Euroπιστροφή, οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης παρέχουν εναλλακτικές προτάσεις προς όφελος του πελάτη όπως π.χ. καταστήματα στην ίδια περιοχή που συμμετέχουν. Ο πελάτης ενημερώνεται επιπλέον, για τους πόντους επιστροφής που θα μπορούσε να είχε κερδίσει έχοντας επιλέξει έναν από τους συμμετέχοντες εμπόρους, μεγιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το όφελος από τις αγορές του.

Το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να αναλύει δεδομένα συναλλαγών, να συγκρίνει τις προσφορές που διατίθενται από διαφόρους εμπόρους και συνεργάτες και να ενημερώνει με εξατομικευμένες προτάσεις. Οι προτάσεις εμφανίζονται με απλό και κατανοητό τρόπο μέσω χρήσης πίνακα και χάρτη, και είναι διαθέσιμες στην ενότητα «Ανάλυση» του Eurobank e-banking.