Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 14η Τακτική Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ, eellak.gr).

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν 32 από τους 35 μετόχους του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), διεξήχθησαν οι εκλογές για το ΔΣ (για την περίοδο 2019-2023) και συζητήθηκαν οι στρατηγικοί στόχοι της ΕΕΛΛΑΚ για την επόμενη τετραετία. Μετά τον απολογισμό και τις παρουσιάσεις των μελών του Οργανισμού, διεξήχθη μυστική ψηφοφορία με κάλπη για το νέο ΔΣ του οργανισμού, στο οποίο εκλέχθηκαν οι κάτωθι: Διομήδης Σπινέλλης (Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Πρόεδρος), Θεόδωρος Καρούνος (Ερευνητής στο ΕΜΠ / Αντιπρόεδρος Α) και Νεκτάριος Κοζύρης (Καθηγητής, Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ / Αντιπρόεδρος Β).

Επιπλέον, ως μέλη εκλέχθηκαν οι εξής Ηρακλής Βαρλάμης (Καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), Βασίλειος Βλάχος (Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας- μέλος του ΔΣ της ΕΜηΠεε), Ιωάννης Βογιατζής (Πρόεδρος της Ε.Π.Υ.), Παναγιώτης Κρανιδιώτης (Σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού), Ιωάννης Σταμέλος (Καθηγητής ΑΠΘ) και Τσιαβός Πρόδρομος (Επικεφαλής ψηφιακής πολιτικής και ανάπτυξης Ομίλου Ωνάση, Creative Commons Greece). Τέλος στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι Δημήτρης Κυριακός (Ε.Π.Ε.), Σπύρος Μπόλης (GUNET) και Ιάκωβος Στέλλας (HELLUG).