Την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυσή της και, παράλληλα, δυο χρόνων παρουσίας της στην Ελλάδα επέλεξε η κινέζικη ΟΡΡΟ για να παρουσιάσει τα Reno 12/12 Pro, που έρχονται να προστεθούν στα κινητά της μεγάλης γκάμας (η οποία περιλαμβάνει, επίσης, ρολόγια, ακουστικά και -προσεχώς- άλλες συσκευές) της. Η «πρεμιέρα» στη χώρα μας έγινε το βράδυ της Πέμπτης και έδωσε την ευκαιρία για ευρύτερη συζήτηση με τους εκπροσώπους της 4ης μεγαλύτερης κατασκευάστριας κινητών στον κόσμο. Στόχος τους είναι πλέον να ξεπεράσουν σε μερίδιο στην Ελλάδα το 4%, από 3,2% σήμερα, διαθέτοντας τους επόμενους μήνες πάνω από 15.000 Reno 12/Pro. H OPPO -που δραστηριοποιείται σε 60 χώρες, εκ των οποίων 20 στην Ευρώπη- έχει πωλήσει ως σήμερα παγκοσμίως περισσότερες από 100 εκατ. συσκευές.

Η νέα «ναυαρχίδα»
Η νέα «ναυαρχίδα» της κινεζικής κατασκευάστριας έχει κορυφαίες προδιαγραφές, ενώ αξιοποιεί, επίσης, τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης, με στόχο «να κάνουμε τα AI phones προσιτά σε όλους».

Η εταιρία έχει ήδη στήσει εξειδικευμένο AI Center στο Σενζέν και προσδοκά οι πωλήσεις της να ξεπεράσουν τα 50 εκατ. συσκευές. Ως πρώτο δείγμα, το Reno 12Pro ενισχύει ακόμα περισσότερο την εστίαση στο πορτραίτο, δίνοντας δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας (με εφαρμογές όπως AI Eraser 2.0, για απλές «τοπικές» επεμβάσεις, και AI Studio – AI smart image matting για πιο δημιουργικές), αλλά και κειμένου (Reno 12@Work, πχ. για περιλήψεις συναντήσεων).

Επίσης, ειδικής μνείας αξίζουν οι εφαρμογές AI Clear Voice για καθαρότερη φωνή, AI LinkBoost για καλύτερη λήψη και BeaconLink για σύνδεση μέσω Bluetooth με γειτονικά ίδια κινητά, ακόμα και εκτός δικτύου.

Η σχεδίαση της συσκευής (μόλις 181 γρ. βάρος – 7,45 mm πάχος) είναι Futuristic Fluid σε silver και black, η 4πλή κάμερα είναι των 50 Mpxl, o επεξεργαστής MediaTek Dimensity 7300, ενώ η μπαταρία των 5000 mA δίνει 19% φόρτιση σε 5’. Η τιμή του Pro είναι 549 ευρώ (με 10% έκπτωση λόγω εποχής), ενώ του ‘απλού’ Reno12 (με μικρές διαφορές στην κάμερα), 499 ευρώ.