Η Revolut, με τρία εκατομμύρια χρήστες πλέον στην Ευρώπη, παρουσίασε μια νέα τεχνολογία προστασίας κατά της on-line απάτης που σχετίζεται με τις συναλλαγές με κάρτα στο Internet.

Το νέο σύστημα καταπολέμησης της απάτης της Revolut, το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Αύγουστο, είναι σε θέση να ανιχνεύει ύποπτη δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο, με βάση την ανώμαλη συμπεριφορά των συναλλαγών. Εάν οι πληρωμές ενός πελάτη αποκλίνουν δραστικά από τις συνηθισμένες συνήθειες των δαπανών, η Revolut μπορεί να παγώσει αυτόματα τις κινήσεις μέσω κάρτας έως ότου ο πελάτης επαληθεύσει από την εφαρμογή ότι αυτός ήταν που τις πραγματοποίησε. Αυτή η διαδικασία μειώνει σημαντικά τον χρόνο απαιτούμενης ενέργειας και έτσι ο πελάτης δε χρειάζεται να περάσει από μια μακρά διαδικασία ανάκτησης ασφάλειας, προκειμένου να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση στην κάρτα του.

Επιπλέον, η Revolut ενεργοποίησε τη νέα τεχνολογία Machine Learning για την ανίχνευση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα δυναμικό μαθηματικό μοντέλο που υπολογίζει μια βαθμολογία κινδύνου για κάθε χρήστη βάσει του ιστορικού δραστηριότητάς του. Διαχειρίζεται όλες τις συναλλαγές μέσω Revolut  «ζωντανά» και καθορίζει στατιστικά την πιθανότητα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με βάση το προφίλ του χρήστη και διάφορα χαρακτηριστικά που εξάγονται από τη συναλλαγή.

Η επένδυση της Revolut στο Machine Learning έρχεται σε μια εποχή που η εταιρεία αντιμετωπίζει φαινομενική ανάπτυξη και στα τελικά στάδια ανοίγματος νέων αγορών για πρώτη φορά και εκτός Ευρώπης. Όλη αυτή η προσπάθεια αποτυπώνεται στα δύο νέα διεθνή βραβεία που κέρδισε η εταιρεία τον Νοέμβριο: το βραβείο “Innovator of the Year” από το Malta Blockchain Summit και το βραβείο «FinTech company of the Year» στα ετήσια βραβεία της λονδρέζικης εφημερίδας City AM.