Έχοντας διαπιστώσει στην πράξη την αποτελεσματικότητα των Roadshows, όπου τεράστιες, ειδικά διασκευασμένες νταλίκες παίζουν τον ρόλο ολόκληρου «εκθεσιακού κέντρου σε ρόδες», η Huawei πραγματοποίησε (μετά τη σχετικά πρόσφατη, με κύριο θέμα τις δυνατότητες του 5G) νέα αποστολή, την περασμένη εβδομάδα, στη χώρα μας. Το κοινό της, αυτή τη φορά, οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες, όπου παραμένει κύριο ζητούμενο (προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, καλεί σε πανστρατιά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) η επιτάχυνση της υιοθέτησης εκ μέρους τους προηγμένων και κυρίως ‘πράσινων’ λύσεων, οι οποίες βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.

Το Huawei Europe Enterprise Roadshow 2024, που περιλαμβάνει σταθμούς σε 54 πόλεις 21 χωρών, δίνει το στίγμα της κινεζικής εταιρίας, όσον αφορά στις λύσεις που προτείνει προς αυτή τη διττή κατεύθυνση, με αποδέκτη κυρίως τους συνεργάτες της σε κάθε χώρα, αλλά και κάποιους σημαντικούς πελάτες τους, είτε πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις, είτε -ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας- το μεγάλο πλήθος των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Οι λύσεις αυτές καλύπτουν τις ανάγκες σε ΤΠΕ (δικτύωση, storage, αξιοποίηση οπτικών τεχνολογιών) κρίσιμων χώρων όπως ο Δημόσιος Τομέας, η Υγεία, η Εκπαίδευση, οι πάροχοι Δικτυακών Υπηρεσιών, η Λιανική, η Βιομηχανία και οι Μεταφορές.

Έρχεται η ώρα του ΑΙ…
Αναλυτικότερα, ο γύρος του «εκθεσιακού κέντρου σε ρόδες» περιλάμβανε τέσσερις λύσεις για τον χώρο των Data Communications, από τις οποίες ξεχώριζαν το high-quality 10GE CloudCampus και το απλούστερο SD-branch και το απλοποιημένο μικρού μεγέθους Data Center Network. Από πλευράς λύσεων αποθήκευσης, παρουσιάστηκε η σειρά OceanStore Dorado, μαζί με λύσεις ικανές να καλύψουν μεγάλη γκάμα αναγκών, μαζί με λύσεις Optical, τόσο για FTTHH όσο και για FTTR. Όσον αφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες, παρουσιάστηκαν σενάρια για Network as a service, Storage as a Service και Managed DC service, ενώ εντύπωση προκάλεσε η πρόταση Huawei eKit, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις απαιτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως γραφεία, μικρά καταστήματα και supermarket.

Λύσεις υπήρχαν, επίσης, και για περιφερειακά δίκτυα (Ultra-fast, φυσικά), τα οποία αναμένεται να συμβάλουν στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων για Gigabit BB access, όπως και για πανεπιστημιακά δίκτυα που εξασφαλίζουν ταχύτητες 10GB σε όλο το μήκος και το πλάτος του campus. Στον ίδιο, ιδιαίτερα απαιτητικό χώρο, προσφέρονται επίσης, συστήματα Data Management, που μπορούν -με την ενσωμάτωση και στοιχείων Τεχνητής Νοημοσύνης- να δώσουν λύσεις διαχείρισης τόσο των ερευνητικών αποτελεσμάτων, όσο και της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων. Τέλος, στον χώρο της Βιομηχανίας, επιδείχθηκαν λύσεις High-performance Wi-Fi, σύγκλισης IT/OT και τεχνολογιών all-optical F5G.