Ο Ιορδάνης Μπαρμπής, Business Development Manager της NetU, μιλάει για τις τάσεις στα συστήματα ERP και την εξειδίκευση της NetU, ενώ εξηγεί και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Oracle NetSuite ERP.

Πώς διαμορφώνονται οι σύγχρονες λύσεις ERP και ποια η συνεισφορά τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό;

Οι σύγχρονες λύσεις ERP ακολουθούν και αυτές την πλήρη τεχνολογική μετάβαση στο Cloud και στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Είναι αναγκαίο να εγγυώνται πλέον ευελιξία, ασφάλεια δεδομένων, real time reporting, ολιστική προσέγγιση για το σύνολο της εταιρείας/ ομίλου, εύκολη επεκτασιμότητα και χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη ως μέρος της λύσης να δίνουν στους οργανισμούς υψηλότερη παραγωγικότητα.

Ποια είναι η πρόταση αξίας της NetU; Ποια τα πλεονεκτήματα της λύσης αυτής;

Η NetU πιστεύει πραγματικά ότι τόσο οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να εξελιχθούν, να αναπτυχθούν και να επεκταθούν εντός ή εκτός συνόρων, όσο και εκείνες που είναι ήδη ανεπτυγμένες και θέλουν μια λύση που είναι αρωγός στην ανάπτυξη τους και όχι εμπόδιο, πρέπει να δουν το NetSuite ERP της Oracle. Το Oracle NetSuite ως native Cloud ERP βρίσκεται σήμερα εγκατεστημένο σε περισσότερους από 36,000 πελάτες σε 210 χώρες και το έχουν εμπιστευτεί πολλά από τα πιο σημαντικά παγκόσμια brands. Η συγκεκριμένη λύση που προσφέρουμε, κατατάσσεται από διεθνείς ανεξάρτητους οίκους όπως η Gartner και η IDC, ως εκ των κορυφαίων στο είδος της.

Η λύση Oracle NetSuite ERP μπορεί να προσδώσει βέλτιστες πρακτικές Επιχειρησιακής Διαχείρισης Πόρων (ΕΔΠ). Πρόκειται για κορυφαίο cloud σύστημα, το οποίο παρέχει στην επιχείρηση το απαραίτητο επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς η υλοποίηση του επιφέρει την ολιστική απεξάρτηση του οργανισμού από κάθε είδους πεπαλαιωμένου τρόπου εργασίας. Δίνει την ευκαιρία σε έναν οργανισμό να εκμεταλλευτεί μια πληθώρα λειτουργικοτήτων και ροών εργασίας (workflows) βασισμένων σε βέλτιστες πρακτικές (Best practices) και ενσωματωμένα KPIs, dashboards και real time analytics, εργαλεία προαπαιτούμενα για την αποδοτική του λειτουργία.

Η πρόταση αξίας της NetU αποδεδειγμένα προσδίδει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:
• Αναδιοργάνωση, με βάση την νέα ψηφιακή υποδομή, όλων των σχετικών διεργασιών των οργανισμών, επιτρέποντας την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των δραστηριοτήτων από τους λειτουργούς και μειώνοντας τους χρόνους απόκρισης και ευθυγραμμίζοντας τους με τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου
• Ένα state of the art νέο cloud ERP έτοιμο να οδηγήσει μία εταιρεία στη νέα ψηφιακή εποχή
• Η ψηφιοποίηση των μη δομημένων πληροφοριών (συμβόλαια κλπ.) της εταιρείας επιτρέπει την ενσωμάτωση των πληροφοριών αυτών στις ηλεκτρονικές ροές εργασίας του συστήματος μέσω λειτουργιών διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System) εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο στους λειτουργούς του οργανισμού
• Πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια
• Προσφέρει γρηγορότερη διεκπεραίωση όλων των ροών εργασίας, ανεξαρτήτως των εμπλεκομένων, μέσω ενός ενιαίου συστήματος ERP
• Αποφυγή χρήσης στο μέγιστο δυνατό βαθμό υπολογιστικών φύλλων Excel για σκοπούς αναφορών και επεξεργασίας δεδομένων, καθώς όλοι οι δείκτες απόδοσης εργασίας έχουν σχεδιαστεί μέσα από το σύστημα και υπολογίζονται σε πραγματικό χρόνο
• Αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο με την αυξημένη διαλειτουργικότητα με άλλες υπηρεσίες και τρίτους φορείς ακόμη και εκτός εταιρείας, με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένου cloud Integration Layer της NetU
• Περιβαλλοντικά οφέλη με την αποφυγή ρύπων, κατανάλωση χαρτιού κλπ.

Γνωρίζοντας ότι στα περισσότερα κράτη υφίσταται ένα ενιαίο λογιστικό σχέδιο, ίσως κάποιος να αναρωτιέται εάν υπάρχει υποδομή για τη διαχείριση του ελληνικού λογιστικού σχεδίου, το οποίο είναι σημαντικά διαφορετικό…

Η NetU έχει δημιουργήσει το πακέτο ελληνοποίησης του Oracle NetSuite. Το SuiteGR add-on εναρμονίζεται πλήρως με το ελληνικό λογιστικό σχέδιο και σε συνδυασμό με το NetSuite MyData Connector, οι κατάλληλες λογιστικές κινήσεις καταλήγουν στην ΑΑΔΕ. Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λυμένο και δεν θα πρέπει να προβληματίζει καμία ελληνική εταιρεία.

Μπορείτε να αναφερθείτε σε συγκεκριμένα Case studies και επιτυχημένες υλοποιήσεις;

Το Oracle NetSuite έχει υλοποιηθεί με επιτυχία σε πολλές εταιρείες στην ανατολική Μεσόγειο. Προσφάτως, υπογράφηκαν δύο πολύ σημαντικές συμφωνίες στην Ελλάδα, η μία με έναν κορυφαίο όμιλο ξενοδοχείων και κέντρων αναψυχής με θυγατρικές σε Τουρκία και Μεξικό καθώς επίσης και με πολυεθνική εταιρία υπηρεσιών. ‘Έχει επίσης υλοποιηθεί σε εταιρίες real estate στην Ελλάδα, σε εταιρείες στο shipping/ logistics industry κ.α. Επιπλέον, η εταιρεία έχει υλοποιήσει σημαντικά έργα σε μεγάλο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό στη Μάλτα, σε κυπριακές εταιρείες όπως ο όμιλος εταιρειών Ζορπάς, αλλά και σε παγκόσμιου βεληνεκούς οργανισμούς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με γραφεία σε πολλές χώρες.

Σε τι είδους εταιρείες απευθύνεται το Oracle NetSuite;

Το Oracle NetSuite έχει σχεδιαστεί για μεσαίες επιχειρήσεις και επομένως είναι το ιδανικό για την ελληνική αγορά η οποία απαρτίζεται κυρίως από μεσαίους οργανισμούς. Έχει εφαρμογή σε όλους τους κλάδους με πλειάδα εξειδικευμένων λειτουργιών ανά κλάδο.

Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το ERP και ο ρόλος του στο μέλλον;

Το ERP αναμένεται να αποκτήσει ακόμη πιο κομβικό ρόλο για τη σύγχρονη επιχείρηση στο μέλλον. Καθώς οι εταιρείες αναπτύσσονται και λόγω της παγκοσμιοποίησης επεκτείνονται και σε άλλες χώρες, είναι κρίσιμης σημασίας η διαχείριση της πληροφορίας και παροχή αξιόπιστων reports άμεσα και με ευκολία.
Οι μελλοντικές τάσεις είναι βέβαια συνυφασμένες με τις γενικότερες τεχνολογικές τάσεις της εποχής. Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) αναμένεται να συμβάλει στη βελτιστοποίηση περισσότερων επιχειρηματικών διαδικασιών, και να παρέχει νέες πληροφορίες έτσι ώστε να δημιουργούνται εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες. Το ERP θα συνεχίσει να ενσωματώνεται περαιτέρω με άλλες τεχνολογίες, όπως οι συσκευές IoT και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να αυτοματοποιηθεί ακόμη περισσότερο και να παρέχει καλύτερη εμπειρία πελάτη. Τέλος τα ERP συστήματα θα πρέπει να μπορούν να υποστηρίξουν την απομακρυσμένη εργασία που έχει γίνει πλέον κρίσιμη καθώς οι οργανισμοί βασίζονται όλο και περισσότερο στο κατανεμημένο εργατικό δυναμικό.

Λίγα λόγια για την NetU…

Η NetU Consultants ιδρύθηκε το 1991 και έχει ήδη συμπληρώσει 33 χρόνια δυναμικής παρουσίας. Η NetU Hellas αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ομίλου. Ο Όμιλος NetU είναι κορυφαίος οργανισμός παροχής λύσεων και υπηρεσιών Πληροφορικής στην Ανατολική Μεσόγειο, με έντονη τοπική και διεθνή δραστηριότητα, με έντονη παρουσία στην Ελλάδα και γραφεία στο Χαλάνδρι Αττικής. Έχοντας καθιερωθεί ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης Ψηφιακού Μετασχηματισμού σε μεσαίους και μεγάλους οργανισμούς στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, η NetU παρέχει λύσεις πληροφορικής παγκόσμιας κλάσης. Αριθμεί συνολικά πάνω από 130 άτομα προσωπικού και προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις πληροφορικής.

Η εταιρεία μας έχει επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε πληθώρα σημαντικών έργων σε Ελλάδα, Κύπρο και διεθνώς. Στον δημόσιο τομέα, η υλοποίηση του συστήματος διασυνοριακού ελέγχου Schengen σε Κύπρο, Ελλάδα και Κροατία κατέστησε τη NetU έναν από τους κύριους προμηθευτές συστημάτων Schengen στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων η NetU έχει επιτυχώς υλοποιήσει έργα όπως η διαδικτυακή πύλη του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, το Κεντρικό Σύστημα της Αστυνομίας Κύπρου, το σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και πολλά ακόμα.
Στον ιδιωτικό τομέα, η NetU έχει ολοκληρώσει επιτυχημένες υλοποιήσεις των επιχειρηματικών λύσεων σε πολλές πολυεθνικές αλλά και τοπικές εταιρείες στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Μάλτα και άλλες χώρες στην Ευρώπη. Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε στρατηγικούς συνεργάτες της Oracle NetSuite, της Salesforce, της Exelsys καθώς και της Infor Sunsystems στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αναλαμβάνοντας την πλήρη υλοποίηση καθώς και υποστήριξη των cloud λύσεων τους.