Δύο νέα projects, που έχουν να κάνουν τη φορητή τιμολόγηση και την ιχνηλασιμότητα του κεντρικού της σφαγείου, έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει μέσα στη χρονιά η Νιτσιάκος.

Αυτή τη στιγμή, στο κομμάτι της φορητής τιμολόγησης χρησιμοποιείται ένα σύστημα παλαιού τύπου, το οποίο είναι offline. «Το σύστημα αυτό θα το αναβαθμίσουμε προκειμένου να περάσουμε σε πιο σύγχρονες λύσεις, κυρίως σε τάμπλετ και σε εκτυπωτές POS» λέει στο NetFAX ο Σταύρος Οικονόμου, IT Systems Administration στην Νιτσιάκος.

Αναβάθμιση του XVAN «Όταν θα μπει η αναβάθμιση του XVAN στα φορτηγά και την φορητή τιμολόγηση, θα είμαστε πλέον online. Με αυτόν τον τρόπο ο πελάτης θα μπορεί να βλέπει για παράδειγμα τι χρωστάει και αν χρωστάει και το σύστημα θα γίνει πιο βατό και ελεγχόμενο», συμπληρώνει ο Σταύρος Οικονόμου. Χρονιά μεγάλης αλλαγής για την εταιρεία, στον τομέα της αναβάθμισης του Πληροφοριακού της Συστήματος, ήταν το 2018, με την μετάβαση στο ERP της Entersoft, ενώ πέρσι προχώρησε στην ιχνηλασιμότητα των ζωοτροφών, των ζώων και του εκκολαπτηρίου.

Ιχνηλασιμότητα στο κεντρικό σφαγείο «Το 2019 τοποθετήσαμε Warehouse Management Software (WMS) στο εργοστάσιο ζωοτροφών, στην Πεδινή Ιωαννίνων, το οποίο περιλαμβάνει και τις ιχνηλασιμότητες και είναι πλήρως διαχειριζόμενο, καθώς διαθέτει φορητά scanners σε όλα τα σημεία, ασύρματο δίκτυο και εκτυπωτές για να εκτυπώνουμε τα barcode, τόσο στα εισερχόμενα όσο και στα εξερχόμενα εμπορεύματα», σημειώνει ο Σταύρος Οικονόμου.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί, στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, και στο κομμάτι που αφορά την ιχνηλασιμότητα του σφαγείου. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν POS για να σκανάρουν όλα τα προϊόντα και τις ετικέτες ώστε να καθίσταται εφικτή η παρακολούθηση της ιχνηλασιμότητας μέσα από ένα ενιαίο σύστημα.

«Αυτό που θέλουμε να υλοποιήσουμε, αλλά δεν το έχουμε προγραμματίσει ακόμα, είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία της ΑΑΔΕ, ενώ έχουμε και μία προσφορά από την εταιρεία Softweb, που είναι για παραγγελιοληψίες από τους πελάτες μέσω κινητού τηλεφώνου, Αndroid ή IOS», καταλήγει ο Σταύρος Οικονόμου.