Η υπηρεσία για download μουσική σε ένα χρόνο στην ελληνική αγορά Η Nokia, όπως και άλλες ταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αναζητάει μια νέα πηγή εσόδων για να καλύψει τις απώλειες σε πωλήσεις συσκευών, κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα, δείχνουν μείωση των κερδών κατά 30% και υποχώρηση του μεριδίου αγοράς κατά 2%. Μία από τις λύσεις στο πρόβλημα της εταιρείας ακούει στο όνομα Ovi.com και υπόσχεται στους κατόχους κινητών τηλεφώνων Nokia το απόλυτο μοίρασμα εμπειριών. Η τελευταία έκδοση του Οvi.com, η οποία διατίθεται δοκιμαστικά (σε μορφή beta), προσφέρει δωρεάν λειτουργία συγχρονισμού του ημερολογίου, των επαφών, των σημειώσεων και των εργασιών με μία κινητή συσκευή Nokia.

Παράλληλα, η Nokia συνεχίζει τις επενδύσεις της σε καινοτομικές συσκευές, με πιο πρόσφατη την Nokia 5800 Xpress Music, η οποία με μνήμη 8GB μπορεί να χωρέσει μέχρι και 6.000 μουσικά κομμάτια. Στη Βρετανία, η Nokia λειτουργεί ήδη μια υπηρεσία για download μουσική, η οποία σύμφωνα με τον Greig Williams, διευθύνων σύμβουλο της Nokia ΝΑ Ευρώπης, αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά περίπου ένα έτος αργότερα.