Προσηλωμένη στην υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, με αντικείμενο- κατά βάση- την ανάπτυξη οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH) και δικτύου 5G, παραμένει η Nova, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στελέχη της διοίκησης του τηλεπικοινωνιακού παρόχου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Mέχρι στιγμής η Nova έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ σε υποδομές, τηλεοπτικό περιεχόμενο και δίκτυα και σε συνδυασμό με την νέα τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί, κατέστη, το πρώτο εξάμηνο του 2023, όπως είπε ο επικεφαλής της εταιρείας, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, «ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, το σύνολο της αγοράς της κινητής το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2023 διευρύνθηκε κατά 76.600 συνδέσεις (καθαρές – market net adds) και το σύνολο αυτών είναι οι νέες συνδέσεις της Nova. Το μερίδιο της εταιρείας με βάση τους συνδρομητές στην κινητή έχει διαμορφωθεί στο 21,6% με 3,2 εκατ. συνδέσεις (14,8 εκατ. η συνολική συνδρομητική βάση).

Νέο κινητό τηλέφωνο σε συνεργασία με τη ZTE
Στο μεταξύ, η εταιρεία απέσπασε το 60% των καθαρών νέων συνδρομών στην τηλεόραση. Από τις 63.000 πελάτες, που απέκτησαν συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023 (market net adds), το 60% πήγε στη Nova, ήτοι 38.000 συνδρομές. Στη σταθερή τηλεφωνία η Nova έχει μερίδιο αγοράς 26% που αντιστοιχεί σε 1,2 εκατ. συνδρομητές, με την εταιρεία να έχει αναπτύξει 190 χιλ. γραμμές, οι οποίες θα διαμορφωθούν σε 250 χιλ. τέλη του 2023 και σε 500 χιλ. τέλη του 2024. Όπως τονίστηκε, δίνεται έμφαση στο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας.

Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περί τις 190 χιλ. γραμμές, θα φτάσουν τις 250 χιλ. στο τέλος του έτους και τις 500 χιλ. στο τέλος του 2024. Κατά τη διάρκεια της χτεσινής εκδήλωσης στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λανσάρει ένα νέο κινητό τηλέφωνο (Nova 5G), το οποίο ανέπτυξε σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία ZΤΕ. Το νέο κινητό τηλέφωνο θα πωλείται έναντι 165 ευρώ (λιανική) και θα διατίθεται δωρεάν στους συνδρομητές του προγράμματος Unlimited All. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν οθόνη 6,52 ιντσών HD+, διπλή κύρια κάμερα 50 megapixel, ενσωματωμένη μνήμη 128GB, μνήμη RAM 4GB, μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και υποστήριξη NFC για ανέπαφες πληρωμές μέσω τηλεφώνου.

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, σημείωσε: «Η Nova προχωρά με το επενδυτικό σχέδιο των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξάνοντας την πελατειακή της βάση, αναβαθμίζοντας τις υποδομές 5G, επεκτείνοντας το ιδιόκτητο δίκτυο  οπτικής ίνας για το σπίτι και εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό της. Ολοένα και περισσότεροι πελάτες το αναγνωρίζουν αυτό και απολαμβάνουν τις υπηρεσίες μας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες μας, συμβάλλοντας παράλληλα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».