Με μια λαμπρή εκδήλωση στις κατάμεστες από εργαζόμενους και συνεργάτες πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Φάληρο, Nova και Wind ένωσαν αργά προχθές το βράδυ και επισήμως τις τύχες τους (μάλιστα η δεύτερη πήρε και το «όνομα» της πρώτης, καταπώς προστάζει η παράδοση), κάνοντας μια πολλά υποσχόμενη επανεκκίνηση ως ενιαία πλέον εταιρία, με πολλαπλές δραστηριότητες και στόχους. Η νέα εποχή συνδυάστηκε με τις (απαραίτητες σε ανάλογες περιπτώσεις) εξαγγελίες, οι οποίες αναμένεται να οξύνουν ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό, προς όφελος φυσικά των καταναλωτών.

Σ’ αυτό στάθηκαν και οι εκπρόσωποι του management team της εταιρίας που, με επικεφαλής τον Νίκο Σταθόπουλο, πρόεδρο του ΔΣ της Nova και πρόεδρο της BC Partners (εταιρίας που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της United, στην οποία ανήκουν οι δυο συγχωνευθείσες), παρουσίασαν τις νέες εμπορικές και όχι μόνο προοπτικές τους, ανακοινώνοντας ανανεωμένα προϊόντα για κινητή και σταθερή τηλεφωνία, Internet και ψυχαγωγία. Αιχμή του δόρατος, τα προϊόντα κινητής «Unlimited+», σχεδιασμένα για υπερεπάρκεια δεδομένων, απεριόριστη ομιλία και απεριόριστα μηνύματα, που ανακοινώθηκαν με την επισήμανση ότι «παρέχουν εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής για κάθε χρήστη, περιλαμβανομένων των κατόχων καρτοκινητών, καθώς τα νέα συμβόλαια ξεκινούν από μόλις 13 ευρώ, γίνονται πλέον προσιτά σε όλους και σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής».

Προσφορές στο FTTH
Η Nova ανακοίνωσε, επίσης, νέες προσφορές για internet μέσω δικτύου οπτικών ινών, με υψηλές ταχύτητες 500Mbps και 1Gbps στα 26 ευρώ και 33 ευρώ, αντίστοιχα, διαθέσιμες αποκλειστικά από το δικό της, διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο. Η πρωτοβουλία της σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές αναμένεται να επιταχύνει τη διείσδυση της οπτικής ίνας στα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενισχύοντας την ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών στη χώρα. Κάτι που επεσήμανε και ο CEO της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, τονίζοντας από σκηνής ότι «εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον κλάδο στην Ελλάδα, προσφέροντας μέσα από τα νέα μας προϊόντα ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα η τεχνολογία, σε τιμές προσιτές σε όλους. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι που ζητούν οι πελάτες και απαντάμε σε αυτές τις ανάγκες μέσα από σημαντικές επενδύσεις (ΣΣ. αθροιστικά της τάξεως των 2 δις ευρώ , όπως είχε ανακοινωθεί πριν από λίγους μήνες). Από σήμερα, η απεριόριστη επικοινωνία και οι υψηλές ταχύτητες, ακόμα και στο 1Gbps, είναι προσιτές, χωρίς ψιλά γράμματα και χρονικούς περιορισμούς. Η νέα Nova τοποθετεί τον πελάτη στο επίκεντρο και αυτή είναι μόνο η αρχή»

Γίνεται πράξη ένα ορόσημο
Στη δική του ομιλία, ο κ. Σταθόπουλος υπογράμμισε ότι «η ένωση των δυο δεν ήταν ένα τυχαίο ή εύκολο εγχείρημα», για να προσθέσει ότι «σήμερα, γίνεται πράξη ένα ορόσημο για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των media στην Ελλάδα. Πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή στο εγχείρημα συνένωσης των Nova-Wind, διαμορφώνοντας έναν ισχυρό και διαφορετικό πάροχο, που θα συμβάλει ουσιαστικά στις προοπτικές ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, αξιοποιώντας επενδύσεις σε υποδομές δικτύου, περιεχόμενο, τεχνολογία, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες». Σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του, δήλωσε πως «η νέα Nova είναι πολλά παραπάνω από το άθροισμα των δυο, φέρνοντας ένα φρέσκο αέρα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης». Έβαλε, δε, στο κάδρο και την ανάπτυξη της χώρας, τονίζοντας ότι «η νέα Nova είναι εδώ, ως απόδειξη του τρόπου με τον οποίο ένα τολμηρό όραμα μπορεί να υποστηρίξει συνολικά τις δυνατότητες ανάπτυξης της Ελλάδας», παροτρύνοντας τους παριστάμενους «να πιστέψουν στην υγιή επιχειρηματικότητα και σ’ αυτούς που -παρά τις δυσκολίες- συνεχίζουν να καινοτομούν».

Πακέτα και περιεχόμενο
Από τα προχθεσινές ανακοινώσεις, αξίζει να επισημανθούν η ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων της Nova, με τουλάχιστον 300 σημεία, η οποία θα συνδυαστεί με νέα και φιλικότερη προς τον χρήστη ιστοσελίδα, η έμφαση στην ποιότητα του αθλητικού και κινηματογραφικού περιεχομένου της πλατφόρμας ΕΟΝ, αλλά και η αποκάλυψη, εκ μέρους του κ. Γεωργιόπουλου, στα καθιερωμένα δημοσιογραφικά «πηγαδάκια», ότι η εταιρία ετοιμάζει ειδικές προσφορές για τους τουρίστες, από την άνοιξη και μετά, όταν θα ανοίξει η σεζόν και θα ξεκινήσουν οι αφίξεις.