Η Nova – Wind συνεργάστηκε με τις  εταιρείες Samsung Electronics Hellas, EYEONIX και 3Δ ΑΕ και παρέδωσαν στο δήμο Θεσσαλονίκης το ψηφιακό σύστημα «smart city», που θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των επικοινωνιών στις υπηρεσίες του δήμου. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που υλοποιείται ένα τέτοιο σύστημα το οποίο διευκολύνει το συντονιστικό έργο των δημοτικών αρχών στην αντιμετώπιση κρίσεων, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με το σύστημα «smart city», το έργο των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης διευκολύνεται σημαντικά, αξιοποιώντας ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου της Nova – Wind, σε συνδυασμό με τις προηγμένες δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία Command powered by Samsung SDS, ειδικά παραμετροποιημένη για τη σειρά ανθεκτικών συσκευών Samsung Galaxy XCover 5. Το σύστημα «smart city» συνδυάζει, μεταξύ άλλων, τεχνολογίες Push To Talk, ON Map System, κρυπτογράφηση επικοινωνιών και δυνατότητες διαμοιρασμού αρχείων, δεδομένων, εικόνας και βίντεο.

Tα παραπάνω χαρακτηριστικά θα βελτιώσουν καθοριστικά την αναφορά των συμβάντων προς επίλυση, καθώς και τον έλεγχο, την εκτέλεση και την επίβλεψη των ενεργειών παρέμβασης, συμβάλλοντας στη μετάβαση του δήμου Θεσσαλονίκης σε μια «έξυπνη πόλη».  «Με το smart ψity προσφέρουμε ‘’έξυπνες’’ και αποτελεσματικές ψηφιακές υπηρεσίες που θα συμβάλλουν κα θα μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε μια ασφαλέστερη και υγιή πόλη», δήλωσε ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Public Sector & ICT Executive Director της Nova – Wind.