Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει κανείς για το cloud, είναι γεγονός ότι η ζήτηση για ειδικούς του cloud αυξάνει συνεχώς. Παρόλο αυτά οι IT Managers φαίνεται να είναι ακόμα μπερδεμένοι για το ποιο πρέπει να είναι το προφίλ ενός επαγγελματία του cloud (71%), σύμφωνα με τη μελέτη Workplace Survey 2013 της Robert Half, στην οποία συμμετείχαν 600 CIOs από επτά χώρες. Εντυπωσιακό είναι, επίσης, το γεγονός ότι μόνο το 5% του IT budget πάει στο cloud.

Ωστόσο, μέχρι το 2017, αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί στο 15-17%, σύμφωνα με την Experton. Σύμφωνα με την έρευνα της Robert Half, σχεδόν το 48% των IT Managers σχεδιάζουν μέσα στους δώδεκα επόμενους μήνες να προσλάβουν πρόσθετο προσωπικό για το cloud. Oι συμμετέχοντες στην έρευνα αναφέρουν το cloud computing (σε ποσοστό 38%), ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τάσεις στο χώρο του ΙΤ (μετά την ασφάλεια με 42%). Οι Διευθύνσεις Πληροφορικής έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για το cloud, φροντίζοντας ώστε το προσωπικό τους να επιμορφώνεται γι’ αυτό, είτε εξωτερικά (56%), είτε εσωτερικά (37%).

Aν και η χώρα μας δεν βρίσκεται μέσα στις επτά χώρες της έρευνας, παρόλο αυτά τα αποτέλεσμα που προκύπτουν καταδεικνύουν τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σήμερα σε ειδικούς του cloud, αλλά και τη μεγάλη σημασία που δίνουν οι CIOs στο «σύννεφο». Το cloud είναι εδώ και σίγουρα θα μας απασχολήσει όλο και περισσότερο στο μέλλον.