Μετά από μία πολυετή θητεία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των συμβουλευτικών υπηρεσιών, ο Απόστολος Βόρρας ανέλαβε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 το ρόλο του Principal - Head of Data Protection & Privacy της δικηγορικής εταιρείας Κοϊμτζόγλου - Μπακάλης - Βενιέρης - Λεβέντης & Συνεργάτες («ΚΒVL Law Firm»).

Η KBVL Law Firm αποτελεί το μοναδικό μέλος στην Ελλάδα του διεθνούς δικτύου ανεξαρτήτων δικηγορικών εταιρειών υπό το διακριτικό τίτλο Deloitte Legal. «Είμαι επικεφαλής ενός τμήματος που παρέχει εξειδικευμένες νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στο δίκαιο των νέων τεχνολογιών (AI, IoT, Big Data) και της προστασίας της ιδιωτικότητας, με έμφαση στη διαμόρφωση και παρακολούθηση προγραμμάτων κανονιστικής συμμόρφωσης  και στη διαχείριση κρίσεων και παραβιάσεων προσωπικών δεδομένων.

Σ’ ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, που μεταβάλλεται διαρκώς, αφήνοντας πίσω παραδοσιακά λειτουργικά μοντέλα και αναζητώντας ψηφιακές, καινοτόμες λύσεις, οι νομικοί σύμβουλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε και ν’ αναπτύξουμε δεξιότητες και γνώσεις που εκφεύγουν πλέον της νομικής επιστήμης και επεκτείνονται στον τομέα της τεχνολογίας» δηλώνει στο NetFAX ο Α. Βόρρας, περιγράφοντας τις κυριότερες πτυχές του νέου του ρόλου.

«Στην πράξη οι πελάτες που απευθύνονται σε μας γνωρίζουν ότι μπορούν να λάβουν υπηρεσίες, που καλύπτουν το σύνολο των επιχειρησιακών τους αναγκών, εν είδει μίας one-stop-shop υπηρεσίας. Επιπλέον, η συνεργασία μας με το διεθνές δίκτυο δικηγορικών εταιρειών Deloitte Legal διασφαλίζει την παροχή νομικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου ιδίως σε διασυνοριακές υποθέσεις  και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μέσω των Deloitte Centers of Excellence» συνεχίζει.

Ο Α. Βόρρας έχει σπουδάσει νομικά στην Αθήνα, στη Φρανκφούρτη και στις Βρυξέλλες, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι ιδρυτής και co-chair του Ελληνικού Chapter του International Association of Privacy Professionals και του Athens Legal Hackers, καθώς και τακτικό μέλος της Ένωσης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και της Ιδιωτικότητας.