Ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής αναλαμβάνει καθήκοντα άμισθου συμβούλου του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, αποδεχόμενος την πρόταση που του έκανε ο τελευταίος.

Ο Δρ. Κριμιζής είναι ο μόνος επιστήμονας που έχει συμμετάσχει σε αποστολές προς όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Σημαντικό στέλεχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, διετέλεσε επικεφαλής επιστήμονας και αργότερα διευθυντής του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 23 αποστολές της NASA και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, περισσότερες από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά και πολλά βραβεία. Υπήρξε εξάλλου ο βασικός εμπνευστής της πολιτικής «καλύτερα, ταχύτερα, φθηνότερα» που υιοθετήθηκε επίσημα από την NASA. Είναι επίτιμος πλέον διευθυντής του τμήματος Διαστημικής του Johns Hopkins και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Σημειώνεται ότι ο Σταμάτης Κριμιζής είχε αναλάβει το 2018 (Μάρτιο και Απρίλιο) την προεδρία του ΔΣ του ΕΛΔΟ, για να παραιτηθεί τέσσερις εβδομάδες μετά την ανάληψη της θέσης του, στέλνοντας μια μακροσκελή ανοιχτή επιστολή, με αιχμές για τη χειραγώγηση του νεοσύστατου τότε οργανισμού.