Ο Φώτης Καρώνης της EE αναδείχθηκε CTO of the Year, καθώς ηγήθηκε της στρατηγικής επέκτασης του LTE της βρετανικής EE, σύμφωνα με το περιοδικό Mobile Europe.

Ο Φ. Καρώνης διακρίθηκε για την εκτέλεση μίας από τις πιο εντυπωσιακές στρατηγικές LTE στην Ευρώπη, με την EE να διαθέτει πλέον την μεγαλύτερη βάση πελατών LTE στην Ευρώπη. Η κάλυψη της EE αυτή τη στιγμή επεκτείνεται στο 80% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσει το 98%.

Ο Φ. Καρώνης ψηφίστηκε ομόφωνα από την κριτική επιτροπή του βραβείου, ενώ ο Group Editor του Mobile Europe, Marc Smith, ανέφερε ότι ο κ. Καρώνη εντυπωσίασε την επιτροπή με την στρατηγική LTE, τον τεχνολογικό του ζήλο και το πρωτοποριακό του πνεύμα, ενώ συμπλήρωσε ότι η επιτυχία του καταδεικνύει τον κεντρικό ρόλο που παίζει η τεχνολογία στις τηλεπικοινωνίες σήμερα και ότι η EE δεν θα ήταν η εταιρεία που είναι σήμερα χωρίς την συμβολή του.

Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο ήταν οι Yves Legrand της γαλλικής Bouygues, ο Gunther Ottendorfer της Telekom Austria Group και ο Bruno Jacobfeuerborn της Telekom Deutschland. Ο Φ. Καρώνης κατέχει τη θέση του CTO της EE από το 2011, ενώ προηγουμένως και για ένα χρόνο ασκούσε καθήκοντα αντιπροέδρου Information Technology στην εταιρεία. Παλαιότερα, έχει διατελέσει CIO στην Romtelecom και Director IT and Telecommunications στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.