Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιος Γεωργαντάς, επισκέφτηκε την Πέμπτη 25 Ιουλίου, τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη και είχε συνεργασία μαζί του.

Τον ενημέρωσε για το αντικείμενο των αρμοδιοτήτων του σχετικά με την απλούστευση και τον ανασχεδιασμό των διοικητικών διαδικασιών και ζήτησε την αρωγή της Αρχής στην προσπάθεια αυτή. Συμφωνήθηκε ότι η συνεργασία θα είναι συνεχής και ουσιαστική, προκειμένου να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η ανάγκη της απλούστευσης των διαδικασιών και της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη. Επίσης ο Γ. Γεωργαντάς επισκέφτηκε χθες το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την επιπλέον πρόσβαση των ΚΕΠ στο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα ως προς τη δυνατότητα άμεσης έκδοσης, στους αιτούντες πολίτες, των ληξιαρχικών πράξεων που τηρούνται στο Μητρώο. Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα για άμεση πρόσβαση και online εξυπηρέτηση των πολιτών και για άλλα δεδομένα, τα οποία εντάσσονται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών.