Ο Γιώργος Δημητριάδης αναλαμβάνει από τις 4 Φεβρουαρίου το ρόλο του CIO (Chief Information Officer) στην Praxia Bank.

Στη νέα του θέση θα αναφέρεται στην Αναστασία Σακελλαρίου, CEO της τράπεζας, αναλαμβάνοντας υπό την ευθύνη του τα τεχνολογικά συστήματα και τις ψηφιακές πλατφόρμες της τράπεζας (core και περιφερειακά συστήματα, συστήματα πληρωμών και καρτών κ.λπ.). Δεν θα έχει, ωστόσο, υπό την ευθύνη του το κομμάτι του digital offering και user experience της τράπεζας, ούτε και το τμήμα του retail και της ανάπτυξής του (το οποίο, όπως είναι γνωστό, είχε επωμιστεί ο προκάτοχός του, Σ. Συρμακέζης).

Ο Γιώργος Δημητριάδης κατείχε από το 2014 τη θέση του Διευθυντή Επιχειρηματικής Μονάδας Πληροφοριακών Συστημάτων και Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ενώ διαθέτει 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του ΙΤ, εκ των οποίων τα 19 χρόνια σε Διοικητικές θέσεις (Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων, Διευθυντής Επιχειρηματικών Λειτουργιών, Γενικός Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων, CIO κ.α), αναφερόμενος σε Γενικούς Διευθυντές (CEO) και Γενικούς Διευθυντές Επιχειρησιακών Λειτουργιών (COO), ανάλογα με το ρόλο του.

Στην επαγγελματική του πορεία ο Γ. Δημητριάδης έχει αναλάβει πολυσύνθετα projects που επηρέασαν και αναμόρφωσαν τις λειτουργίες και τις διαδικασίες των οργανισμών στους οποίους έχει εργασθεί. Διαθέτει, επίσης, ένα ιστορικό επιτυχίας στην ίδρυση, οργάνωση και επάνδρωση επιχειρήσεων καθώς και Διευθύνσεων Πληροφορικής τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Όσον αφορά τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, η συνεισφορά του υπήρξε καταλυτική για τη δημιουργία δύο τραπεζικών οργανισμών, καθώς και δύο διαφορετικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών Πληροφορικής, παρέχοντας τραπεζικά συστήματα ανάπτυξης, λειτουργίας, συντήρησης και υποστήριξης βασιζόμενα σε SLAs / OLAs και με πιστοποίηση (ISO20000, BS 7799) αναλόγως, στις θυγατρικές δύο μεγάλων ελληνικών τραπεζικών ομίλων.