Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών καταστημάτων που δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω καρτών , που διοργάνωσε ο GRECA την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στο OTE Academy.

Η ημερίδα αφορούσε τις νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων) που τίθενται σε ισχύ από τις 14/9/2019. Η ημερίδα ξεκίνησε με τον Τσιατούρα Γεώργιο, από την Τράπεζα της Ελλάδος, να παρουσιάζει το Θεσμικό πλαίσιο της εφαρμογής της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2)» και την εφαρμογή του Κανονισμού Ρυθμιστικών Προτύπων για την ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη και τα ασφαλή πρότυπα επικοινωνίας.

Ακολούθως, ο Βασίλης Παναγιωτίδης, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής τής Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2). Ακολούθησε η παρουσίαση του Δημήτρη Γεροστάθη, Business Development Manager στην Mastercard, σχετικά με την υπηρεσία Mastercard Identity Check.

Ο Βασίλης Χαρδαλιάς, Project Manager στην Cardlink, ανέλυσε τη διαδικασία για το Strong Customer Authentication, καθώς και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να είμαστε έτοιμοι για τις επερχόμενες αλλαγές, ενώ ο Θοδωρής Κούνας, Γενικός Διευθυντής Εverypay, μίλησε για το πώς η κοινοτική οδηγία επηρεάζει τα marketplaces και τις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με πάνελ συζητήσεων, στα οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τις Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Mastercard, Cardlink και Everypay.