Η Microsoft κατονόμασε και επίσημα πλέον τον Satya Nadella ως τον νέο της chief executive officer, λήγοντας έτσι την πολύμηνη αναζήτηση μετά την ανακοίνωση της συνταξιοδότησης του Ballmer.

O Nadella αποτελεί τον τρίτο μόλις CEO της Microsoft στα 39 χρόνια ιστορίας της, μετά τον συν-ιδρυτή της εταιρείας Bill Gates και τον Ballmer. Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο John Thompson θα διαδεχθεί τον Bill Gates ως Πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας, ενώ ο Gates θα αναλάβει ρόλο στον τεχνολογικού συμβούλου. Τις τελευταίες μέρες, οι επενδυτές και οι αναλυτές της αγοράς εξέταζαν το πόσο «αποτελεσματικός» θα είναι ο βετεράνος πλέον Nadella – έπειτα από 22 χρόνια στην εταιρεία – στο να αναθερμάνει τις φιλοδοξίες της εταιρείας στον κλάδο του mobile.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία αντιμετωπίζει μία «διάβρωση» στους τομείς των Windows και του Office και φαίνεται πως πρέπει να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη «σοβαρότητα» τις Apple και Google. Οι περισσότεροι επενδυτές πάντως συμφωνούν ότι το «παρελθόν» του Nadella στις υπηρεσίες cloud τον κάνει μία ασφαλή επιλογή για να προχωρήσει την εταιρεία στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή οι προκλήσεις της Microsoft είναι πολλές, καθώς αν και το 90% των Η/Υ διαθέτουν Windows, μόνο το 4% των smartphones και ακόμη λιγότερα tablets τρέχουν το λογισμικό της εταιρείας.