Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, σε email που έστειλε στους εργαζόμενους της εταιρείας, δεν σχολίασε καθόλου τις αναμενόμενες μειώσεις προσωπικού στην εταιρεία, ενώ υποσχέθηκε να αναπτύξει απλοποιημένες επιχειρησιακές διαδικασίες.

Ο Nadella ανέφερε ότι θα ασχοληθεί λεπτομερώς με τα οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα τις εταιρείας, εν όψει του νέου οικονομικού έτους, που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα. Σημειώνεται ότι μετά την απορρόφηση των δραστηριοτήτων handset της Nokia, την άνοιξη, η Microsoft αυτή τη στιγμή έχει 127.000 εργαζόμενους, πολύ περισσότερους από τις ανταγωνίστριες Apple και Google. Δεδομένου αυτού, οι αναλυτές της Wall Street αναμένουν ότι ο Nadella θα προχωρήσει σε μειώσεις προσωπικού, για πρώτη φορά μετά τις εκτεταμένες μειώσεις το 2009.

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του email του Nadella είναι η αναφορά του στην εταιρεία ως «παραγωγική εταιρεία πλατφορμών» που εστιάζει στο mobile και το cloud, ένα βήμα πιο πέρα από την επανεφεύρεση της εταιρεία από τον προηγούμενο CEO, Steve Ballmer, ως εταιρεία «συσκευών και υπηρεσιών». Επίσης, ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας να «αξιολογήσουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης των καινοτόμων διαδικασιών και να απλοποιήσουν τις λειτουργίες και πώς δουλεύουν». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Microsoft διαμορφώθηκαν στα 41,90 δολ./μετοχή, αυξημένες κατά 12% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.