Αγαπητοί αναγνώστες,
Καλό μήνα να έχετε!
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν το γύρισμα του έτους και η αναμονή του συνόλου των ΙΤ «παικτών» της αγοράς εκτιμάται πως θα λάβει σύντομα τέλος, καθώς η καταγραφή των ισχυόντων δεδομένων προχωρά κανονικά, ενώ την ίδια στιγμή ολοκληρώνεται και η αποτύπωση του «κέλυφους» που θα εκφράζει το περιεχόμενο της λογικής που θα επιδιωχθεί να ακολουθηθεί.

Σοφά ποιώντες, αντί να αναλωθούν με… πασαλείμματα, οι επιφορτισμένοι με το e-γχείρημα και παρότι ενστερνίζονται απολύτως την στρατηγική των quick wins, ωστόσο επέλεξαν να σχεδιάσουν κάτι πιο ολοκληρωμένο ως προς τους άξονες της κατεύθυνσης που θέλουν να υιοθετηθεί.

Ορισμένες φορές αναρωτιέμαι πόσο… τυφλή μπορεί να αποδεικνύεται η «Θεά Τύχη» και δη σε ότι αφορά το επιχειρείν.

Επειδή, όμως, δεν πιστεύω σε τέτοιου είδους θαύματα, αυτομάτως προσπαθώ να αναζητήσω το background συνεργασιών, συμβολαίων και εν γένει έργων τα οποία έχουν μια έκταση ή στα οποία συνεργάζονται «παίκτες» με βαρύνουσα σημασία για το εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, έτυχε τελευταία να πέσει στην αντίληψή μου πως ο «Νιάου» ποντάρισε στον «Αστροναύτη», προκειμένου να υλοποιήσει ένα εξόχως απαιτητικό, πρωτίστως σε επίπεδο συντονισμού και διατήρησης του «στενού» χρονοδιαγράμματος ταυτόχρονα, project με αρκετά μηδενικά.

Όχι, τα τελευταία δεν βρίσκονται στο εμπρόσθιο τμήμα του συνολικού ποσού της πληρωμής, παρότι ο «Νιάου» κάθε άλλο παρά θα είχε πρόβλημα επ’ αυτού. Εξάλλου, δεν φημίζεται για την… ανοιχτοχεριά του, με τις ιστορίες που το συνοδεύουν να έχουν μυθική διάσταση.

ΤΟ «ΝΤΕΣΟΥ» της υπόθεσης δεν βρίσκεται, φυσικά, σε κάτι που τελεί εν γνώσει σημαντικού μέρους (αν όχι ολόκληρης) της αγοράς, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τα δύο μέλη ήρθαν σε… γάμου κοινωνία.

Κι αυτό, καθώς ουδέποτε μέχρι σήμερα, οι δρόμοι τους είχαν διασταυρωθεί, κατ’ ελάχιστον, παρότι δεδομένα στοιχεία της επιχειρηματικής διάστασης του «Νιάου» ταιριάζουν απόλυτα με τα offerings του «Αστροναύτη».

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο έγκειται στο γεγονός πως οι τομείς συνεργασίας δεν εξαντλούνται στον συνήθη έναν, αλλά επεκτείνονται σε περισσότερους και δη εκτός των συνόρων!

Ωστόσο, εξέλειπε η «χημεία», στην οποία ο «Νιάου» -ως παλαιάς κοπής επιχειρηματίας- δίνει ξεχωριστή βαρύτητα.

Το «προξενιό» έγινε από εκτός συνόρων ευρισκόμενο παράγοντα, ο οποίος συνδύαζε ιδανικά τα στοιχεία της καρδιακής σχέσης με τον «Νιάου» και της οικογενειακής με σημαίνοντα στέλεχος του «Αστροναύτη».

Μόλις βρέθηκε η «κόλλα», προχώρησε το project. Μάλιστα, η συγκεκριμένη σχέση αναμένεται να ενδυναμωθεί κατά τους προσεχείς μήνες, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν ορισμένα ζητήματα τεχνολογικής υφής και διάστασης. Τα οποία ελλείψει της «σχέσης καρδιάς» θα είχαν οδηγήσει σε… οικογενειακά παρατράγουδα, χωρισμούς και εντάσεις.

«Όταν βλέπεις, ξαφνικά, μια εταιρεία του κλάδου ή ένα στέλεχος να κάνει… storming σε ότι αφορά την προβολή, ακολουθώντας μια εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία σε σχέση είτε με ότι έκανε μέχρι πρότινος ή σε ότι αφορά την προσωπικότητά του, τότε θα πρέπει να ηχήσουν… καμπάνες! Αυτομάτως, σημαίνει πως προετοιμάζεται το έδαφος για κάτι μεγάλο, το οποίο δεν είναι δεδομένο πως θα έχει θετική χροιά…».

Μάλιστα, προκειμένου να στηρίξει το απλοϊκό στην σύλληψη, αλλά βαθύ σε έννοια, θεώρημά του, είχε παραθέσει τουλάχιστον 10 (όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος) χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία και προέρχονταν αποκλειστικά από την ΙΤ αγορά.