Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε εχθές -τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ- με τον σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα τεχνολογίας (CTO), ομογενή Μιχάλη Κράτσιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο, συζητήθηκε τόσο η επιτυχημένη διοργάνωση της ΔΕΘ 2018 με την παρουσία -μεταξύ άλλων- αμερικανικών εταιρειών-κολοσσών από το χώρο της τεχνολογίας και της ελληνικής start up κοινότητας, όσο και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει η ελληνική Κυβέρνηση για την περαιτέρω ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Οι Νίκος Παππάς και Μιχάλης Κράτσιος αναγνώρισαν πως υπάρχουν σημαντικά πεδία συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων, ενώ μελέτησαν πιθανές κοινές εκδηλώσεις για το μέλλον.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στο διαστημικό τομέα, με πιο πρόσφατο αυτό της υπογραφής της συνεργασίας Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και NASA για την αποστολή ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη το 2022, το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο, που αφορά 4 δισ. επενδύσεων τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς και το σύνολο των πρωτοβουλιών της Πολιτείας για την επίτευξη της Δίκαιης Ψηφιακής Ανάπτυξης. Συζητήθηκαν ακόμα θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του 5G, την τεχνητή νοημοσύνη και την ανάγκη ενίσχυσης των δράσεων Κυβερνοασφάλειας, με ειδική αναφορά στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ENISA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, ο οποίος εδρεύει στην Ελλάδα.