Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η ψηφιακή στρατηγική που υλοποιούν Ελλάδα και Κύπρος, οι εφαρμογές έξυπνων πόλεων που προωθούν οι δύο χώρες, η ανάπτυξη δικτύων 5G και η συνεργασία στον τομέα του Διαστήματος.

Ο Νίκος Παππάς και η Βασιλική Αναστασιάδου είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία της συνεργασίας των δύο Υπουργείων, όπως είχε συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού στη Λευκωσία τον περασμένο Νοέμβριο, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, που υλοποιούνται στη χώρα μας από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.

Παρουσιάστηκαν, ακόμα, το έργο της Έξυπνης Στάθμευσης, που θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα πιλοτικά -σε πρώτη φάση- για 20.000 θέσεις στάθμευσης, η δημιουργία διαδραστικής πύλης για τον Τουρισμό με την παραγωγή σύγχρονου οπτικοακουστικού περιεχομένου και το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κ.ά.