Ο Όμιλος Grecotel Hotels & Resorts δίνοντας συνέχεια στα σημαντικά IT Projects που υλοποίησε το 2017, θα εξακολουθήσει και το 2018 να επενδύει στη διαχείριση των Big Data και στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση ενός συστήματος CRM.
«Επενδύοντας στη στρατηγική αυτή, στοχεύουμε σε καλύτερη απόδοση στους τομείς του customer service, customer loyalty, product value, revenue generation και knowledge retention» δηλώνει στο NetFAX ο Αναστάσιος Λεβέντης, IT Project Manager του Ομίλου Grecotel Hotels & Resorts. Στα νέα συστήματα θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι ακόλουθες λειτουργίες:
επικοινωνία με πελάτες (από direct marketing έως newsletter, αποστολή φυλλαδίων, παρουσία σε εκθέσεις), καταγραφή προτιμήσεων/παραπόνων πελατών, υλοποίηση προγραμμάτων πιστότητας & reward programs, προσαρμογή προϊόντων σε απαιτήσεις μεμονωμένων πελατών, καθορισμός τιμολογιακής πολιτικής/ σχεδιασμός νέων προϊόντων, λήψη στρατηγικών αποφάσεων marketing, παρακολούθηση όγκου πωλήσεων και κερδοφορίας ανά πελάτη/τμήμα πελατών, σχεδιασμός επικοινωνιακής στρατηγικής και λειτουργίες cross selling.
«Σε δεύτερο χρόνο και με τη διασύνδεση του CRM με το Guest Portal, αποσκοπούμε σε μία ακόμα περισσότερο προσωποποιημένη και δια δραστική επικοινωνία με τον πελάτη, μέσω ενός ‘Personal Portal’ το οποίο και θα παρέχει πρόσβαση σε εξατομικευμένη ενημέρωση σύμφωνα με προτιμήσεις από προηγούμενες επισκέψεις του, εξατομικευμένες προσφορές και booking κατόπιν επιλογής, προσφέροντας νέες και καλύτερες δυνατότητες και έχοντας πάντα ως γνώμονα την πελατο-κεντρική φιλοσοφία του οργανισμού» συμπληρώνει. Σημειώνεται ότι το 2017 ο Όμιλος είχε υλοποιήσει τρία σημαντικά έργα λογισμικού. Καταρχάς ανάπτυξε την εφαρμογή «Guest Portal», η οποία αποτελεί το κύριο τεχνολογικό εργαλείο για την επικοινωνία με τους φιλοξενούμενους στα Grecotel Hotels & Resort.
«Η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη ύπαρξης μιας εύχρηστης πλατφόρμας μέσω της οποίας θα παρέχεται η δυνατότητα παρουσίασης και αξιοποίησης των υπηρεσιών του εκάστοτε ξενοδοχείου, καθώς και παροχής χρήσιμων πληροφοριών στον επισκέπτη σχετικά με τη διαμονή του» σημειώνει ο Α. Λεβέντης. Το δεύτερο έργο αφορούσε το centralization του κεντρικού συστήματος κρατήσεων του Ομίλου. Αυτό αντικατέστησε περίπου τριάντα ανεξάρτητα συστήματα, δίνοντας τη δυνατότητα ομογενοποίησης και συγχώνευσης όλων των πληροφοριών που διαθέτει και διαχειρίζεται ο Όμιλος για τους επισκέπτες των ξενοδοχείων του. «Στο πλαίσιο αυτό, το ξενοδοχειακό σύστημα PMS (Property Management System) μετουσιώθηκε από SPE (Single Property) σε MPE (Multi Property). Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε μία κεντρική εικόνα με όλη την ιστορικότητα επισκέψεων και παραγωγή των πελατών μας, αλλά και των συνεργαζόμενων πρακτορείων και εταιρειών».
Τέλος, τέθηκε σε λειτουργία ενός συστήματος data Warehouse (Big data Management system). «Μετά την κεντρικοποίηση του ξενοδοχειακού συστήματος και με αφορμή τη κεντρική παρακολούθηση των μελών του Loyalty club μας, αναπτύχθηκε παράλληλα ένα σύστημα κεντρικής παρακολούθησης δεδομένων. Αυτό το σύστημα BI (business intelligence) μας δίνει τη δυνατότητα απεικόνισης στοιχείων με ανάλυση σε βάθος (drilling) και σε διάφορες διαστάσεις και δείκτες. Το σύστημα αυτό έχει γίνει βασικό εργαλείο για τη διοίκηση, τις πωλήσεις και το marketing που σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει, βοηθάει στον καθορισμό μελλοντικών αποφάσεων» καταλήγει ο Α. Λεβέντης.