Η ευρύτερη αξιοποίηση του MPS (Managed Print Services), μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα που έφερε η υλοποίηση σχετικού έργου με την Active Computer Systems στις κεντρικές του εγκαταστάσεις πέρσι, περιλαμβάνεται ανάμεσα στα πλάνα της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΟΚΑΝΑ.

«Με το MPS λύσαμε ένα μεγάλο πρόβλημα που είχαμε με τη διαχείριση των εκτυπώσεων μας, πετυχαίνοντας μετρούμενη εξοικονόμηση της τάξης του 50%, αλλά και σημαντικό περιορισμό του διαχειριστικού κόπου…» τονίζει στο NetFAX ο Χρήστος Δανόπουλος, IT Manager του ΟΚΑΝΑ. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η διαχείριση (συντήρηση, ανταλλακτικά, αλλαγή μελανιών) του εκτυπωτικού στόλου του Οργανισμού γίνεται από την εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, ενώ όλα τα εκτυπωτικά συστήματα που χρησιμοποιούνται είναι μισθωμένα.

Το επόμενο βήμα είναι η επέκταση του έργου στα σημεία παρουσίας του Οργανισμού (75 κτήρια) σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό θα προκηρυχθεί το επόμενο δίμηνο ένα νέο έργο MPS με προοπτική υλοποίησης μέχρι το καλοκαίρι, με συνοπτικό διαγωνισμό και προϋπολογισμό 60.000 ευρώ. Μέσω αυτού του έργου, ο Οργανισμός θα καλύψει τις εκτυπωτικές του ανάγκες για δύο χρόνια (ή για 4 εκατ. εκτυπωμένες σελίδες περίπου).