Ο όμιλος Motor Oil εν μέσω της σταδιακής μετατροπής του σε ενεργειακό όμιλο all inclusive, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του. Στο πλαίσιο αυτό υιοθέτησε το Microsoft Copilot, έναν προσωπικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, ενσωματωμένο στη σουίτα εφαρμογών του Microsoft 365. «Ξεκινήσαμε υιοθετώντας το Copilot στο τμήμα Πληροφορικής.

Θέλαμε πρώτα να το κατανοήσουμε πλήρως για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη στις καθημερινές τους εργασίες» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση της Microsoft ο Ιάσων Ορφανίδης, IT Manager, Retail and New Technologies στον όμιλο Motor Oil. Ήδη ο όμιλος αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για πρόβλεψη και εντοπισμό δυνατοτήτων, επενδύοντας σε αυτή με στόχο να γίνουν οι δραστηριότητές του πιο αποτελεσματικές.

«Επενδύουμε στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη για να κάνουμε τις δραστηριότητές μας αποτελεσματικές. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε τεχνητή νοημοσύνη για την πρόβλεψη της ενέργειας που παράγεται από τα ηλιακά και αιολικά μας πάρκα, η οποία είναι απαραίτητη για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στο διυλιστήριό μας, χρησιμοποιούμε τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσουμε πιθανές αστοχίες στον εξοπλισμό μας, κάτι που μας εξοικονομεί χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα» σημειώνει ο κ. Ορφανίδης.