Την ίδρυση του νέου Μουσείου ΟΤΕ ανακοίνωσε χτες η διοίκηση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης. Όπως έγινε γνωστό, το μουσείο θα μεταταγκατασταθεί από την Κηφισιά όπου στεγάζεται τώρα, στις κτιριακές εγκαταστάσεις ΥΜΑ-ΝΥΜΑ, οι οποίες βρίσκονται επί της λεωφόρου Πατησίων 85.

Ο νέος μουσειακός χώρος θα φιλοξενηθεί στο κτίριο ΥΜΑ (Υπεραστικό Μέγαρο Αθηνών) το οποίο έχει αρχίσει ήδη να ανακατασκευάζεται- έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια οι εργασίες ενίσχυσης στατικότητας και το «ξήλωμα» του εσωτερικού- προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο μουσείο το οποίο θα λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν το παρόν και το μέλλον των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας.

«Το νέο μουσείο θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις νέες γενιές και θα προβάλει την ιστορία του τηλεπικοινωνιακού κλάδου στην Ελλάδα» σημείωσε στο πλαίσιο εκδήλωσης του νέου project ο πρόεδρος και CEO του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ. Το project της ανακατασκευής έχουν αναλάβει από κοινού, η θυγατρική του ΟΤΕ που ασχολείται με τα ακίνητα (ΟTE Estate) και το γραφείο «Κοκκίνου Κούρκουλας Αρχιτέκτονες και Συνεργάτες».

Συνολικά το κτιριακό συγκρότημα ΥΜΑ-ΝΥΜΑ εκτείνεται σε μια επιφάνεια 40.000 τ.μ, δηλαδή το ήμισυ της επιφάνειας του Μεγάρου του ΟΤΕ στο δαχτυλίδι Κηφισίας ενώ το μουσείο θα αναπτυχθεί στο κτίριο ΥΜΑ και θα έχει έκταση 5.000 τ.μ. Όπως σημείωσε ο κ. Τσαμάζ στόχος είναι να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες σε χρονικό ορίζοντα 3-4 ετών. Να σημειωθεί ότι το νέο Μουσείο θα έχει διπλάσιους εκθεσιακούς χώρους σε σχέση με το υφιστάμενο ενώ η είσοδος θα παραμείνει δωρεάν καθώς όπως είπε ο κ. Τσαμάζ στόχος δεν είναι να αποκομίσει ο Όμιλος έσοδα από τη λειτουργία του.