Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), μέλος του WITSA - Παγκόσμιου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας από το 1996, ανακοίνωσε τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα “WITSA Global ICT Excellence Awards 2019”, που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής “WCIT 2019”, στις 8 Οκτωβρίου 2019 στο Γερεβάν, στην Αρμενία.

Στην κατηγορία “Digital Opportunity/ Inclusion Award”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα της Space Hellas για το έργο “City.Risks”. Στο πλαίσιο του City.Risks η Space Hellas ανέπτυξε ένα καινοτόμο “οικοσύστημα” κινητών εφαρμογών, οι οποίες θα επιτρέπουν στους πολίτες ή επισκέπτες μιας πόλης να συλλέγουν, να οπτικοποιούν και να μοιράζονται πληροφορίες σχετικές με την ασφαλή πλοήγηση των πολιτών μέσα στην πόλη, την αναζήτηση μαρτύρων για εγκληματικά συμβάντα καθώς και την δυνατότητα καταγγελίας αυτών.

Για την κατηγορία “Digital Innovation Award”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα της Deep Sea Technologies για την εφαρμογή “Τεχνητής Νοημοσύνης (A.I.) powered vessel monitoring”. Το προϊόν της Deep Sea Technologies ονομάζεται Cassandra και είναι ένας βοηθός τεχνητής νοημοσύνης για την παρακολούθηση των μηχανημάτων και λειτουργιών των πλοίων.

Αναλύοντας τα δεδομένα η Cassandra “μαθαίνει” τη συμπεριφορά του πλοίου και των μηχανημάτων του και παράγει ειδικά τροποποιημένα alerts όταν η συμπεριφορά του πλοίου δεν είναι η αναμενόμενη. Τέλος, στην κατηγορία “Innovative eHealth Solutions” υποβλήθηκε η υποψηφιότητα του έργου της HΔΙΚΑ ΑΕ “Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΗΦΥ)”. Η «Ομιλος ΟΤΕ-ΒΥΤΕ-Datamed” έχει υλοποιήσει με πλήρη επιτυχία, για λογαριασμό της ΗΔΙΚΑ, τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ), ο οποίος θα αποτελέσει τον Εθνικό Φάκελο Υγείας.

Ο ΣΕΠΕ στηρίζει διαχρονικά και ενεργά τις υποψηφιότητες για τα “WITSA Global ICT Excellence Awards 2019”, με κύριο στόχο να φέρει στο προσκήνιο πρωτοβουλίες, εφαρμογές, αλλά και επιχειρηματικές πρακτικές, οι οποίες θα προβάλουν το σύγχρονο ψηφιακό πρόσωπο της χώρας παγκόσμια, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Ελλάδα.