Ο τραπεζικός όμιλος Credit Agricole Italia λανσάρει την νέα υπηρεσία άμεσων πληρωμών η οποία είναι διαθέσιμη απευθείας για χρήση μέσω internet banking αλλά και μέσω της mobile banking εφαρμογής.

Χάρη στην ψηφιακή πλατφόρμα της SIA, από σήμερα όλοι πελάτες οι οποίοι διατηρούν λογαριασμούς στις τράπεζες του Ομίλου, θα μπορούν να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν άμεσες πληρωμές απευθείας από τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet τους με την χρήση της εφαρμογής Nowbanking, η οποία είναι διαθέσιμη σε desktop και mobile εκδόσεις. Η διαχείριση της νέας υπηρεσίας άμεσων πληρωμών του Ομίλου θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας SIA EasyWay η οποία επιτρέπει συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο με ασφαλή τρόπο μέσω EBA Clearing’s RT1, της πανευρωπαϊκής υποδομής για άμεσες πληρωμές.

Η πλατφόρμα SIA EasyWay δημιουργήθηκε με σκοπό να επιταχύνει τις διαδικασίες υιοθέτησης άμεσων πληρωμών και όλων των υπόλοιπων εργαλείων είσπραξης και πληρωμών από τις τράπεζες και τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς παρόχους υπηρεσιών πληρωμών (PSP) ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεται ο περιορισμός των επενδύσεων που γίνονται για αυτό τον σκοπό και η απλούστευση της λειτουργικής διαχείρισης. Παράλληλα με την πρόσβαση στο σύστημα EBA Clearing’s RT1, η πλατφόρμα είναι επίσης έτοιμη να διαχειριστεί πληρωμές που γίνονται μέσω TIPS, την νέα πλατφόρμα του ευρωσυστήματος (η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης) το λανσάρισμα της οποίας αναμένεται προς το τέλος του 2018.